Şırnak ve Mardin’de 10 asker şehit oldu

Şırnak ve Mardin’de 10 asker şehit oldu

Kahreden haberler peş peşe geldi. Şırnak-Uludere Karayolu üzerindeki cezaevi yakınlarındaki kontrol noktasında çıkan çatışmada 6 askerimiz şehit oldu. Saldırıda bir asker ise yaralandı. Öte yandan Mardin Kızıltepe'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı so

Şırnak’ta yol kontrolünü sağlayan askeri time bugün PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıdan sonra çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Aralıklarla devam eden çatışmada 1 PKK’lı terörist öldürülürken, bölgeye takviye birlikler gönderildi.

Şırnak- Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, bugün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesi ile çatışma çıktı.

Çatışma bölgesine çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Çatışmada 1 PKK’lı terörist de öldürüldü. Çatışmanın halen sürdüğü belirtilirken, yaralanan asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede çatışma ile birlikte başlayan operasyonun ise hava destekli genişletilerek sürdüğü bildirildi.

DÖRT ŞEHİT HABERİ DE MARDİN’DEN GELMİŞTİ
Öte yandan PKK’lı teröristler sabah saatlerinde Mardin’de Derik-Kızıltepe karayolu üzerinde asker ve korucuları taşıyan sivil araca mayınlı saldırı gerçekleştirmiş saldırıda 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. Hainlerin son saldırısı ile birlikte bugün şehit verdiğimiz güvenlik görevlisi sayısı 10’a yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler