Şırnak'ta askeri helikoptere saldırı: 1 şehit

Şırnak'ta askeri helikoptere saldırı: 1 şehit

Personel dağıtımı yapan Skorsky tipi helikoptere ateş açıldı. Bir asker şehit oldu.

Beytüşşebap İlçesi’nde terhis olan ve izne giden askerleri Şırnak’a getirmek için havalanmakta olan Sikorsky helikoptere, teröristler tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı. Helikopterin isabet aldığı belirtilen saldırıda 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 1 asker şehit oldu, diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Saldırının ardından Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların bulunduğu alanları bombalayıp, yoğun ateş altına alındı. Bölgede PKK’lılar etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

ŞEHİT ASKER TEZKERESİNİ ALMAYA GİDİYORDU

dogan-acar-sehit-asker-resim-08-001.jpg

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terhisine iki gün kala helikopterde şehit edilen askerin ailesine acı haberi vermeye giden askerler zor anlar yaşadı. Annenin feryadı yürekleri dağladı.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lıların roketatar ve Doçka uçaksavar silahıyla ateş açtığı helikopterde şehit olan askerin er Doğan Acar olduğu belirtildi. Denizli nüfusuna kayıtlı olan şehit Acar’ın tezkeresini alıp memleketine gitmek için helikoptere bindiği öğrenildi.

Acılı haberi şehit evine götüren görevli askerler zor anlar yaşadı. Çocuklarını beklerken acı haberle karşılaşan aile büyüklerinin feryadı yürekleri dağladı.

YUVASINA DÖNERKEN…
Şehit Doğan Acar’ın şehit haberini alan baba ocağına ateş düştü. Acar’ın terhisine sadece 2 gün kaldığı, terhis işlemleri için helikopterle birliğinde alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler