Sözcü, Akşam ve Yeni Şafaktan Lice manşeti

Sözcü, Akşam ve Yeni Şafak'tan Lice manşeti

Sözcü, Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri manşetlerinde Lice olaylarındaki uyuşturucu hesapları ve provokasyona dikkat çekti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımına karşı olan bir grup, karakola saldırmak istedi. Çıkan olaylarda 1 kişi ölürken 9 kişi de yaralandı.


LİCE'DE PROVOKASYON VURGUSU

Sözcü, Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri de olaylarda uyuşturucu rantına ve çözüm sürecine yönelik provokasyon vurgusuna dikkat çekti.

SÖZCÜ TAKSİM'LE TERS DÜŞTÜ

Sözcü "Koskoca devleti ne hale düşürdüler" başlığı ile manşete taşıdığı haberde "PKK karakol istemiyorum diyecek kadar yüz buldu" ifadesini kullandı. Sözcü bu manşeti ile Taksim'de Lice olayları için toplanan grupla da ters düşmüş oldu. Taksim'deki eylemde toplanan grup, karakol yapımını protesto etmiş ve hükümet aleyhinde sloganlar atmıştı.

Yeni Şafak Gazetesi ise "Yanlış hesap Lice'den döndü" şeklinde manşete çektiği haberde "Halk tahrike gelmedi, Twitter kullanıcıları sağ duyulu mesajlarla provokasyona alet olmadı" dedi.

Akşam Gazetesi'nin manşetini de yine Lice olayları oluşturdu. Gazete, "İşte Lice'nin esrarı" manşetiyle çıkarken, PKK'nın 500 milyon dolarlık uyuşturucu rantı için provokasyona kalkıştığını belirtti.

BDP'Lİ İLÇE BAŞKANI OLAYDA BAŞI ÇEKTİ

Akşam'ın manşetinde dikkat çeken bir diğer husus da BDP'li ilçe başkanının olaylardaki rolüydü. Akşam'a göre, BDP İlçe Başkanı Harun Erkuş'un, geçen ayki büyük narkotik operasyonu engellemeye çalıştığı ortaya çıktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler