Sözcü18 ülke insanına 'pes' dedirten o babaya ulaştı!

Sözcü18 ülke insanına 'pes' dedirten o babaya ulaştı!

Son 24 saattir ülkede tüm kanalların ana haber bültenlerine konu olan 12 yaşındaki kız çocuğunun minibüs dışında bağlı olarak seyahat görüntülerine neden olan 'baba'ya Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

Tüm ülkede başta TV haber kanalları olmak üzere internet siteleri ve yazılı medyada manşet haber olarak sunulan olayın kahramanına (!) Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

"Ülke insanına 'pes' dedirten görüntü Çankırı'dan" başlıklı haberimizde yer alan görüntüler 12 yaşındaki bir kız çocuğuna ait.

Haber Merkezimizin gün boyu sürdürdüğü çalışmalar sonucunda 34 RA 4649 plakalı araç sahibinin Dodurga eski Belediye Başkanı Y. K'ın yeğeni İ.K'ya ait olduğu öğrenildi. 

Olayın medyada yer alması sonrasında jandarma tarafından ifadesi alınan İ.K "Kızım aracım boş olmasına karşın ısrarla bisiklet aparatına oturarak seyahat etmek istedi. Ben de kendisini kıramadım ve yaklaşık 4 km'lik mesafeyi böylece katettik" dediği öğrenilirken, soruşturma dosyasının Şabanözü Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiği öğrenildi. 

Şabanözü Cumhuriyet Savcılığı'nın yapacağı soruşturma sonrasında baba İ.K hakkında kamu davası açılabileceği de gelen bilgiler arasında.

SON DAKİKA! BABAYA GÖZALTI

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Yaylakent beldesinde seyir halindeki minibüsün arkasında bağlı bir kişiye ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine jandarma ekipleri harekete geçti.

Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından kimliği ve adresi tespit edilen sürücü İ.K. gözaltına alındı.

Araç arkasına iple bağlanan kişinin, İ.K'nin 13 yaşındaki çocuğu F.K. olduğu belirlendi.

İ.K'nin karakoldaki ifadesinde, ailesiyle Yaylakent beldesindeki kız kardeşini ziyarete gittiklerini ve Dodurga köyündeki evlerine dönerken, hoşuna gittiği gerekçesiyle kızını aracın arkasına bağladığını söylediği belirtildi.

Trafiği tehlikeye sokmaktan hakkında işlem yapılan İ.K'nin daha sonra adliyeye sevk edildi.

İ.K, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

idris-kaplan-resim-0000.jpg

12 yaşındaki kızını tehlikeli bir yolculuğa sürükleyen baba İ.K'nın İstanbul-Başakşehir'de yaşadığı ve nüfusa kayıtlı olduğu Dodurga beldesi şenliklerinde ağalık yaptığı da ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler