Sultanahmet'te polise bombalı saldırı: 1 polis şehit, 1 polis yaralı

Sultanahmet'te polise bombalı saldırı: 1 polis şehit, 1 polis yaralı

Kadın canlı bomba öldü, biri ağır iki polis memuru yaralandı

İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne canlı bombalı saldırı gerçekleşti. Kadın canlı bomba öldü, biri ağır iki polis memuru yaralandı. Ağır yaralı polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırı bugün 17:20 sıralarında Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşti. İngilizce 'cüzdanımı kaybettim' diyerek şubeye gelen kadın canlı bomba üzerindeki bombayı patlattı. Polis memuru Kenan Kumaş ağır yaralanırken, ismi açıklanmayan bir polis de hafif yaralandı. Kadın canlı bomba olay yerinde öldü.

Çevrede duyulan patlama sesinin ardından, polis telsizlerinden, ikisi polis, biri kadın 3 kişinin yaralandığı anonsları geçti. Polislerden birinin ağır yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin kadın canlı bombanın kimliğiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AĞIR YARALI POLİS ŞEHİT OLDU
Saldırıda ağır yaralanan ve hemen hasteneye kaldırılan polis memuru Kenan Kumaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

CANLI BOMBANIN GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERİ

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Canlı bombanın ismi Elif Sultan Kalsen, 1988 doğumlu...

terorist-resim-01.jpg

Elif Sultan Kalsen, 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınıp “örgüt üyesi oldukları” iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, daha sonra serbest bırakılmıştı. İstanbul Valiliği ve emniyet müdürlüğü ise ismi açıklanan kişiye dair bir açıklama yapmadı.

CANLI BOMBA İLE İLGİLİ İLGİNÇ DETAYLAR

Gazeteci Bünyamin Köseli, Twitter'dan attığı mesajlarda canlı bomba ile ilgili ilginç detaylar kaleme aldı. İşte o tweetler:

- 1 Elif Sultan Kalşen DHKP-C'nin ikna gücü yüksek kadrolarından biriydi. Ö.A isimli bir gençle Grup Yorum konserinde tanışmış ++
- 2 Kendisine bir dergi satmıştı. Daha sonra Elif, Ö.A ile ilgilendi. 6 ayın sonunda Ö.A, bir kişiyi öldürecek seviyeye gelmişti!
- 3 Elif, Ö.A'yı sınıf kini ile doldurmuştu. Ö.A, Bayrampaşa Cezaevi görevlisi emekli Albay Z. Bingöl'e düzenlecek suikaste katılacaktı.
- 4 Elif'in verdiği silahı, eşine göstermeden evine sakladı. Sadece 6 ay içinde cinayet işleyecek seviyeye gelmişti! Polisler evi bastığında+++
- 5 Ne olduğunu anlayamamıştı. Evden başka bir silah çıkmıştı. Küvetin altından. İşte o silahı Elif Sultan Kalşen saklamıştı. Ö.A, evinden
- 6 Çıkan ikinci silaha çok bozulmuştu çünkü bundan haberi yoktu. Elif daha sonra yurtdışına çıktı. Eylem için geleceği herkes tarafından++
- 7 Biliniyordu. Ve Elif geldi, kendini patlattı. Su testisi misali, su yolunda kırıldı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler