Şura öncesi emeklilik

Şura öncesi emeklilik

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ve kuvvet komutanları emekliliklerini istedi

Yüksek Askeri Şura öncesinde hükümet ve TSK arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ve Balyoz tutuklusu generallerin emekli edileceğine dair iddiaların ardından Org. Koşaner emekliliklerini istedi.

Koşaner ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay da emekliliklerini istedi.

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, kararı "Gördüğüm lüzum üzerine" şeklinde açıkladı.

komutanlar-istifa-resim-04.jpg

İSTİFA ETMEYEN TEK KOMUTAN,
BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Komutanların emeklilik kararının ortaya çıkmasından yaklaşık bir saat sonra Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel, Başbakanlık'a geldi ve Erdoğan'la yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme yaptı.

Özel Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmek için Köşk'e çıktı.


GENELKURMAY BAŞKANLIĞI İÇİN EN BÜYÜK ADAY

Teamüllere göre Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Genelkurmay Başkanı olması gerekiyor. Ancak Kara kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun da istifa etmesi durumu zorlaştırdı.
Bu durumda Jandarma Genel Komutanı olan Necdet Özel'in önce Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanması, hemen ardından da Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor. Özel eğer istifa etmez ve Genelkurmay Kurmayı olara atanırsa 2015'e kadar görev başında kalabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler