T.C. ‘yer dar’ diye çıkarılmış

T.C. ‘yer dar’ diye çıkarılmış

Soru önergesine İçişleri Bakanı Güler'in verdiği yanıt düşündürücü...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Denizli, Balıkesir ve Bursa valiliklerindeki tabelalardan “T.C.” ibarelerinin kısa sürelerle kaldırılmasına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Denizli, Balıkesir ve Bursa valiliklerindeki tabelalardan “T.C.” ibarelerinin kısa sürelerle kaldırılmasına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Balıkesir Valiliği’nin tabelayı yenilerken, “alanın dar olması, yazının uzaktan daha belirgin olması ve okunabilir olması amacıyla” T.C.’nin konulmadığını, ancak burada da “istismarı” önlemek için T.C.’nin yeniden asıldığını belirtti.
 
İstismar edilmesin diye
Oran, 18 Nisan’da TBMM’ye bir soru önergesi vererek geçen yıl Denizli’de, yılbaşında Balıkesir’de, nisan ayında da Bursa’da valilik binalarındaki T.C. ibarelerinin niçin kaldırıldığını, bakanlık olarak bu konuda bir talimat verip vermediklerinin açıklanmasını istedi. Güler’in verdiği yanıtta Balıkesir ve Bursa valiliklerinde “konunun istismar edilmemesi için” T.C. ibaresinin yeniden konulduğunu belirtmesi dikkati çekti.
Güler, Bursa Valiliği olarak kullanılan Çarşamba semtindeki ana hizmet binasının ön ve arka cephesinde T.C. Bursa Valiliği ibaresinin bulunduğunu, ancak Bursa Valiliği Heykel binasında sadece Valilik yazısının bulunduğunu bildirdi. 2008’den bu yana yapılan restorasyon çalışmalarından bu yana binada sadece “valilik” yazısının bulunduğunu kaydeden Güler, “Yanlış anlaşılmalara son vermek ve konunu istismar edilmemesi amacıyla T.C. Bursa Valiliği olarak yeniden düzenlenmiştir” dedi.
 
Dar geldi
Balıkesir’de ise hükümet konağında 2012’de büyük bir onarım çalışmasının yapıldığını bu kapsamda yıpranmış tabelaların da yenilendiğini bildiren Güler, “Tabelaların bulunduğu alanın dar olması nedeniyle yazının uzaktan daha belirgin ve okunabilir olması için tabelanın valilik olarak düzenlendiği fakat konunun istismar edilmemesi amacıyla tabelaların yeniden T.C. Balıkesir Valiliği şeklinde değiştirilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler