Taksim'e ulaşılamıyor!

Taksim'e ulaşılamıyor!

Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan caddeler demir bariyerlerle kademeli olarak kapatıldı.

İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. Görevliler önce Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresini kapattı. İlerleyen saatlerde de kademeli olarak Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan yollara bariyerler kuruldu. Anıtın kapatıldığını gören bazı vatandaşlar, anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Taksim ve çevresinde 1 Mayıs'ta görev alacak personel için, bölgeye seyyar tuvaletler konuldu.

TURNİKELERE ŞERİT ÇEKİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Mayıs nedeniyle daha önceden belirlediği ulaşım tedbirleri kapsamında, bazı metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine güvenlik şeridi çekildi.

TOMALAR KONUŞLANDIRILDI
Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis araçları ile TOMA'lar görev yerlerine konuşlandırıldı.

0000000000000-taksim-halaskargazi-1mayis-sozcu-resim-04-001.jpg

Saat 06.50 itibariyle Halaskargazi ve Abide-i Hürriyet Caddeleri Taksim istikametine kapatıldı. (Fotoğraf: Twitter-@serakadigil)

0000000000000-taksim-1mayis-firuzagasokak-sozcu-resim-04.jpg

07.00 itibariyle Cihangir, Firuzağa (Fotoğraf: Twitter-@myriamonde)

0000000000000-taksim-1mayis-sozcuresim-04.jpg

Saat 07.05 itibariyle Vali Konağı - Cumhuriyet Cd. ayrımı (Fotoğraf: Twitter-@muhsinakgun)

DİSK ÖNÜNDE TOPLANMALAR BAŞLADI
1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri,Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. Gece saatlerinde genel merkez binasına gelen grupların, ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

CHP'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bir açıklama yapıldı.

Güvenlik gerekçesiyle toplu ulaşımdaki kısıtlamalara tepki gösterilen açıklamada, "Her türlü baskıya ve yasaklamaya rağmen saat 10.00'da Beşiktaş Meydanı'nda buluşup Taksim'e yürüyeceğiz" denildi.

Yasakçı tavırların şiddeti körüklediği belirtilen açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

"1 Mayıs'ta işçilerin kent yaşamını sıkıntıya sokacağını öne sürerek şehirde olağanüstü hal ilan eden iktidarın bu tutumu hukuk dışıdır.

AİHM kararları da açıkça ortaya koymaktadır ki; her vatandaş şiddet eylemlerine başvurmadığı takdirde istediği alanda anma ve kutlama yapabilme özgürlüğüne sahiptir. 1 Mayıs İşçi Bayramı anmalarının ve kutlamalarının adresi de Taksim Meydanı'dır.

Bu tarihsel gerçeklik, yüzbinlerce üyesi bulunan emek örgütlerinin ortak kararının arkasındaki en büyük dayanaktır."

KILIÇDAROĞLU'DAN 1 MAYIS MESAJI 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Adına ne derseniz 1 Mayıs bayramdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Herkesin bayramını başkasının can ve malına zarar vermeden kutlama hakkı vardır" ifadelerini kullandı.

İktidar partisinin örgütlü mücadeleyi hedef aldığını savunan kılıçdaroğlu, "Hükümet 1 Mayıs kutlamalarını çatışma alanı haline getirerek, toplumu terörize etmeye ve gündemi değiştirmeye çalışmaktadır" dedi.

CHP OTOBÜSÜ ÇEKTİRİLİYOR
Saat 07.40 itibari ile Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektirilmek istendi. Ancak oturma eylemi yapanlar buna engel olmak istedi. Polisin otobüsü çektirdiği halat koptu.

0000000000000-taksim-disk-sozcu-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler