TBB Başkanı Feyzioğlu Başbakan'la görüşecek

TBB Başkanı Feyzioğlu Başbakan'la görüşecek

Görüşme yarın saat 15.00'de gerçekleşecek.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Feyzioğlu, yarın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile saat 15.00′de bir araya gelecek. Görüşme Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisinde gerçekleşecek. 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında özellikle yargıda paralel bir yapılanma olduğu, bu yapılanmanın da Cemaat kadrolarından oluştuğu iddia edilmişti.

FEYZİOĞLU, HÜKÜMETE KARŞI SERT TUTUMUYLA BİLİNİYOR
2. Yolsuzluk operasyonu da mini bir krize neden olmuş, Savcı Mummer Akkaş ''Soruşturma yapmam engellendi'' derken, Başsavcı Turan Çolakkadı da ''Savcı suç işliyor'' açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine konuya HSYK ve YARSAV da dahil olmuştu. Yargıda yaşanan bu krizin ardından, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun Başbakan Erdoğan ile görüşecek olması dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Feyzioğlu, özellikle Ergenekon ve Balyoz davalarında Hükümete karşı takındığı sert tutumla biliniyor.

ERDOĞAN'A ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Feyzioğlu, yolsuzluk operasyonu sonrasında da paralel yapılanma iddialarına ilişkin Başbakan'a belgelerini açıkla çağrısı yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: ''Böyle bir iddia son zamanlarda yürüyen skandal boyutlara ulaşmış yolsuzluk soruşturmasını savuşturmak amaçlı dile getirilemeyecek kadar ağır ve ciddidir. Bu mutlaka delilleriyle birlikte ortaya konulmalıdır. Yolsuzluk soruşturması çok ciddidir ve bunu örtbas etmeye yönelik her türlü girişim de önlenmelidir. Başbakan'ın devlet içinde 'Paralel devlet' oluşturulmuş iddiası da önemlidir. Başbakan delillerini açıklamalıdır."

İŞTE FEYZİOĞLU'NUN ÖNERİLER
Metin Feyzioğlu, yeniden yargılama yapılması gündemde olan Balyoz ve Ergenekon davaları için verilen mahkumiyet kararlarına yeniden yargılama zorunluluğu getirilmesini önerdi. Feyzioğlu’nun önerileri şöyle

1- Tasnif halindeki özel yetkili mahkemeler kaldırılsın
2- Verdikleri mahkumiyet kararları bozulsun
3- Özel yetkili mahkemelerin verilmiş kesinleşmiş mahkumiyet hükümlerine dair yeniden yargılama zorunluluğu kanunla getirilmeli
4- Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi kaldırılmalı
5- Gerekçesiz mahkumiyet ve tutuklama kararları sebebiyle ödenen tazminatlar kusurlu bulunan hakimleri rücu edilmeli
6- Adli kolluk teşkilatı kurulmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler