Temayülde cep telefonu krizi!

Temayülde 'cep telefonu' krizi!

AK Parti'nin Çankırı temayülünde 'cep telefonu' krizi yaşandı

Dün Çankırı'da 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti temayül yoklamasının yankıları sürüyor.

Çankırı Merkez Belediye Başkan aday adayı 8 kişinin 'adaylık' için yarıştığı temayülde toplam 202 partili oy kullandı.

8 Belediye Başkan aday adayı içerisinde oy kullanan tek aday mevcut belediye başkanı İrfan Dinç oldu. İrfan Dinç'in oy pusulasındaki sorulara nasıl yanıt verdiği ile birlikte 'hangi aday adayı' için oy kullandığı da merak konusu oldu!

TEMAYÜL YOKLAMASI'NA RİZE MİLLETVEKİLİ
NUSRET BAYRAKTAR VE 'TELEFON KRİZİ' DAMGA VURDU

AK Parti Çankırı temayülüne damgasını vuran iki olay ve beraberinde yaşanılanlar oldu.

Temayülün Genel Merkez tarafından denetleyicileri olarak Çankırı'ya gelen Rize milletvekili Nusret Bayraktar ile Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ilk saatlerden itibaren salonun ilgi odağı oldular.

Özellikle Rize milletvekili, Beyoğlu eski belediye başkanı Nusret Bayraktar'ın konuşması salonda bulunanlar partililer tarafından ilgiyle izlendi.

Bayraktar'ın konuşmasındaki satır aralarına bakıldığında Çankırı'ya gelmeden önce, şehir merkezindeki siyasi hava ile parti tabanındaki hareketlilikten, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in son günlerdeki sıcak icraatlerine kadar her noktanın kendisine aktarıldığı izlenimi doğdu.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin temayül sonrası görüştüğü belediye başkan aday adaylarının ortak görüşü "Sayın milletvekili salonda yaptığı konuşma ile her birimize ayrı ayrı mesajlar vermekle birlikte, önümüzdeki günlerde belirlenecek belediye başkan adayı tespiti sonrası yaşanacaklara da dikkat çekti. Konuşma metninden hepimizin alacağı dersler olmalı" dediler.

Milletvekili Bayraktar'ın konuşması sırasında Belediye Başkanı İrfan Dinç'in elindeki tesbihi çektiği görüldü.

000000-cankiri-belediyebaskaniirfandinc-sozcu-resim-09.jpg

OYLAMADA CEP TELEFONLARI KRİZ YARATTI
Belediye Başkan aday adaylarının oylamasına geçildikten kısa bir süre sonra Başkanlık Divanı masasına giden bazı partililer "Seçim kabinlerinde oy kullanan partililerin, oy pusulasını cep telefonlarıyla görüntüledikleri" bilgisini aktarmakla birlikte, yaşanan durumun bazı sıkıntılara yol açtığını belirtmeleri üzerine olaya el koyan milletvekili Bayraktar, oy kullanacak olanların gsm telefonlarını kabin dışında bırakmaları talimatını verdi.

Bu talimat sonrası partililer kabinlere gsm telefonlarını dışarıda bırakarak girdiler.

GENÇLİK KOLU BAŞKANI ÇELEBİ'NİN DAVRANIŞLARI RAHATSIZ ETTİ
Öte yandan temayül süresince yaşanan bir başka ilginç olay da, AK Parti Çankırı Gençlik Kolu Başkanı M. Raşit Çelebi'nin sergilediği davranışlar oldu. Çelebi'nin oy kullanacak olan partilileri oy kabinine kadar onlarla birlikte gidip gelmesi, çok sayıda partilinin "Arkadaş, Belediye Başkanı'ndan 'kadro' sözü almış olmalı ki böylesine çırpınıp duruyor" şeklinde yorum yapmasına neden oldu.

OY SANDIKLARI MÜHÜRLENİP ANKARA'YA GİTTİ
AK Parti Çankarı temayül yoklamasında kullanılan Merkez ve 11 ilçe oy sandığı, işlemler tamamlandıktan sonra partililerin huzurunda mühürlenerek Ankara'ya gönderildi.

Temayül sonuçlarının basına sızma olasılığının çok fazla olmadığı da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan bölge milletvekillerinden Hüseyin Filiz, temayülde tercih belirtirken, diğer milletvekili İdris Şahin'in oylamaya katılmaması dikkat çekti.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
AK Parti'de 'belediye başkan adayları'nın tespitinde önemli bir viraj geride bırakılırken, önümüzdeki süreçte alt komisyon raporlarının hazırlanmasından sonra, 9 kişiden oluşan ve başkanlığını AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı üst kurul'da her il için yapılacak  4'er saatlik toplantı sonrasında, il ve ilçelerin belediye başkan adayları tespit edilecek.

Bu zaman süresi içerisinde temayülde ilk 4 sırada yer alan isimler üzerinden Çankırı'da bir anket çalışması yapılması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre Çankırı için aday tespit tarihinin Aralık ayının ilk haftası itibariyle kesinleşeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler