Türk askeri Başika’da 17 IŞİD militanını öldürdü

Türk askeri Başika’da 17 IŞİD militanını öldürdü

Irak’ın kuzeyindeki Başika Kampı’na dün akşam saldıran IŞİD militanlarını kamptaki Türk askerleri geri püskürttü.

Türk askerinin top ve tank atışları sonucu 17 IŞİD militanı öldürüldü. Türk birliğinde şehit düşen veya yaralanan yok.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre; IŞİD, dün akşam saat 20.30 sıralarında Türk askerinin eğitim verdiği Başika Kampı’na çok namlulu Katyuşa roketatarlar ve diğer silahlarla saldırmaya başladı.

IŞİD’in bu saldırısına kampta bulunan Türk askeri hemen karşılık verdi. IŞİD’e yönelik karşı taarruzda “Fırtına” olarak adlandırılan obüs topları ile değişik tür silahlar kullanıldı. 

Saat 23.00’e kadar süren çatışma sonucu IŞİD Başika Kampı’nın etrafından geri çekilmek zorunda kaldı. Askeri kaynaklar çatışmanın sona ermesinden sonra yapılan keşifte 17 IŞİD militanının öldüğünün tespit edildiğini söylediler. 

'IŞİD Başika'ya saldırdı, Türk askerleri yaralandı'
'IŞİD Başika'ya saldırdı, Türk askerleri yaralandı'
IŞİD geçen yıl 16 Aralık’ta da Başika’ya saldırmış ve bu saldırıda 4 Türk askeri yaralanmıştı. IŞİD’in bu son saldırısından önce ABD Başkanı Barack Obama, Türk askerinin Başika’dan geri çekilmesi yönünde mesaj vermişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), iki yılı aşkın süredir Musul’un 32 kilometre kuzeyindeki Başika’da peşmerge güçleri ve diğer IŞİD karşıtı grupları eğitiyordu. 

Bu komando birliği ve tank gücünde geçen ay başında yapılan nöbet değişimi, Ankara ile Bağdat arasında diplomatik kriz yaratmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler