Tüyler ürperten vahşet! Palayla ortalığı kan gölüne çevirdi... İfadesi ortaya çıktı

Tüyler ürperten vahşet! Palayla ortalığı kan gölüne çevirdi... İfadesi ortaya çıktı

Diyarbakır’daki Genç Müzisyenler Derneğinde Sadık İpek’i öldüren Kadri Sonaçan hakkında “Nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

DİYARBAKIR’ın Yenişehir İlçesinde 3 ay önce Genç Müzisyenler Derneğinde öldürülen Sadık İpek cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede katil zanlısı Kadri Sonaçan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, sanığın dernek binasına gittikten sonra burada önce bir şarkı söyleyip ortamı yumuşatarak keşifli bir an yarattıktan sonra kimsenin kendisinden şüphelenmemesini sağladıktan sonra gizlediği pala tabir edilen döner bıçağıyla önce dernek binasında bulunan Basri Hasgümüş’e elindeki palayla saldırdığı; hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanan ve kemikleri kırılan Hasgümüş’ün kendini dernek binasındaki bir odaya kilitlediği, zanlının kapıyı zorlayarak hayatta kalmayı başardığı ifade edildi.

Katilin daha sonra kapıyı zorlayarak kırmaya çalıştığı, bunu başaramayınca bu kez Sadık İpek’i elindeki palayla birden fazla kez kafa ve vücudunu parçalanacak derecede darbelerle öldürdüğü ifade edildi.

SANDALYE İLE KENDİMİ KORUDUM BENİ DE ÖLDÜRECEKTİ

Yaralanan Basri Hasgümüş ifadesinde, Kadri’nin elinde iki satır olduğunu ve kendisinin kafasına vurduğunu, ardından Sadık ipek’i boynundan ve kafasından vurduğunu belirterek, “Ardından bana tekrar saldırdı. Ben de kendimi sandalye ile koruyup odaya kilitledim” dedi.

Tanık Y.G ise ifadesinde, “Derneğe geldiğinde elinde bir çuval vardı. İçinde ne olduğunu sorduğumda bana sopa ve su var dedi. Sonra ben işyerinden ayrıldım. Geri geldiğimde Sadık’ı öldürmüş, Basri’yi de yaralamıştı” dedi.

PARAMI ALIP BENİ BAĞIMLI HALE GETİRDİLER

Savcılıkça sorgusu yapılan katil zanlısı Kadri Sonaçan ise öldürdüğü Sadık İpek’in kendisini uyuşturucu kullanımına alıştırdığını, bağımlı hale getirdiğini belirterek, “Kendisi uyuşturucu da satıyordu. Ayrıca dernek binasında fuhuş da yaptırıyordu. Bu durumu uzun zamandan beri hazmedemiyordum. Sadık’a kendini düzeltip çeki düzen vermesi için defalarca şans verdim. Ancak düzelmeyince ben de buna çok kinlendim ve plan yaptım ve sakladığım pala ve bıçaklarla işyerine gittim. Önce Basri’yi vurdum, odaya kaçıp kapıyı kilitleyince bu kez Sadık’ı vurdum. Direkt boynunu kestikten sonra vücudunu parçaladım. Yere yığılınca öldüğünü anladım. Benim cahilliğimden yararlanıp paramı aldılar, beni bağımlı yaptılar. Küçük kızlara fuhuş yaptırıyorlardı. Derneğe gidince kendilerine önce bir şarkı söyledim. Polisler gelince kapıyı kilitleyip onlardan biraz zaman istedim” dedi.

GARİP SESLER ÇIKARINCA AKIL SAĞLIĞI İÇİN RAPOR ALINDI

Katil zanlısının ifadesi alınırken ve ifadenin bitiminden sonra “Ya Allah” diyerek bağırıp değişik garip sesler çıkardığı, ardından da “Ya Allah böyle suç işleyenleri daha çok keseceğim” dediği ifade tutanaklarına geçirildi.

Akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair alınan doktor raporunda ise, algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yerinde olduğu ve akıl hastalığı bulunmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler