Üniversitede seks skandalında şok ifadeler

Üniversitede seks skandalında şok ifadeler

Hakkari Üniversitesinde yaşanan seks skandalının ayrıntıları ortaya çıktı.

Hakkari Üniversitesi’nde kız öğrencilerin, öğretim görevlileri tarafından ’notlarının yükseltilmesi karşılığında cinsel ilişkiye zorlandığı’ iddiasıyla başlatılan operasyonda şok ifadeler, mağdur öğrencilerin yaşadığı kabusu gözler önüne serdi.
 
OFİS GÖRÜNTÜSÜ VERİLMİŞ
Emniyetteki ifadelerden şüphelilerin, notlarını yükseltmek için ağlarına düşürdükleri kız öğrencilerle birlikte oldukları, bir apartmanda kiraladıkları dairenin dışarıdan fark edilmemesi için camına ’Harita Mühendislik Ofisi’ yazılı tabela astıkları, apartmana girip çıkarken de polisin takip etmesi ihtimaline karşı gözcü bulundurdukları ileri sürüldü. Şüphelilerin kiraladıkları dairenin giderlerini de ortak karşıladıkları öne sürüldü.
 
SINAV KAĞITLARINI ÖĞRENCİSİYLE OKUMUŞ
Öğretim görevlisi H.Y.’nin not karşılığı birlikte olmaya çalıştığı kız öğrencileri ikna edebilmek için sınav kağıtlarını öğrencileriyle okuduğu, bu konuda örgüt üyesi olan ve Hakkari Üniversitesi ile alakası olmayan diğer şüpheli ile yaptığı telefon görüşmesi de polisin teknik takibine takıldı.
 
"45 VAR GEL ÇAY İÇELİM"
Cep telefonu görüşmesinde öğretim görevlisi H.Y.’nin diğer şüpheliye, "Biz odadayız kızlar da var yazılıları okuyorum. 30, 40, 45" dediği, şüphelilerden A.O.’nun "Bir şey varsa geleyim" demesi üzerine, H.Y.’nin "45 var gel, çay içelim senle 45" dediği belirtildi.
 
ARKADAŞINI AYARLAMIŞ
Bir kız öğrencinin öğretim görevlisi İ.Y. ile yaptığı telefon görüşmesinde, kendisinden çok daha güzel bir arkadaşının olduğunu söyleyerek, "Sen onu görürsen benim papucumu dama atarsın. Benden kat kat güzel" dediği ileri sürüldü.
 
"ÜSTÜNDEN GEÇECEKSİN"
Bir diğer şüpheli öğretim görevlisi R.Y.’nin üniversite dışından olan şüpheliyle yaptığı telefon görüşmesi dikkati çekti. R.Y.’nin cep telefonundan konuştuğu kişiye, öğrencisi hakkında, "Tek sefer vurur bırakırsın. Benden haber bekle, yarın yüz yüze okulda ben ona (Kız öğrenci) laf sokarım o kendisi seni arar. Öyle tokatla mokatla olmaz. Sen bir kere onun üstünden geçeceksin" dediği öne sürüldü.
 
DİĞER NOTLARA DA MÜDAHALE İDDİASI
Şüpheli öğretim görevlisi H.Y.’nin ise bazı notlarının düşük olması nedeniyle kendisini arayan kız öğrenciye ’Aşkım’ diye hitap ettiği ve akşam da buluşmak istediğini dile getirdiği yine telefon görüşmelerine yansıdı.
 
MAĞDUR ÖĞRENCİLERİN ŞOK EDEN İFADELERİ
Polis, operasyon kapsamında yaklaşık 20 kız öğrencinin ifadesine başvururken, öğrencilerin söyledikleri skandalı gözler önüne serdi. İfade verenlerden bazı öğrenciler, cinsel birlikteliği kabul etmeyince notlarının düşürüldüğünü ve derslerden bırakıldıklarını öne sürdü. Bazı öğrenciler de zorla kurulan ilişkileri ayrıntılarıyla anlattı.
 
"BEN SENİ KORURUM"
Hakkari dışından gelen bir öğrencinin ifadesinde, öğretim görevlisi İ.Y.’nin cep telefonundan kendisini sürekli taciz ettiğini ve kendisine "Ben seni Van’a götürürüm. Orada tatil yaparız. Sonra sana soruları veririm. Sen Hakkarili değilsin, burada sıkıntı yaşatırlar sana. Ama benimle olursan kimse sana karışamaz, Zaten erkek arkadaşın da yok, bulmana da gerek kalmaz, benimle birlikte olursun" dediğini öne sürdü.
 
BAZI ÖĞRENCİLER DERSLERE GİRMEMİŞ
Gözaltına alınan öğretim görevlilerinin derslerinde, kız öğrencilere rahatsız edici şekilde davrandığını iddia eden bazı kız öğrencilerin, derslere girmediklerini belirttikleri öğrenildi.
 
ODADA CİNSEL TACİZ
Notlarının düşük olması nedeniyle öğretim görevlisi İ.Y.’nin odasına gittiğini ve burada başından geçenleri anlatan bir diğer mağdur kız öğrenci ise, İ.Y.’nin kapıyı kilitleyip cinsel tacizde bulunduğunu, korktuğu için de ses çıkartamadığını ileri sürdü.
 
"SENİN EVLİLİK DIŞI İLİŞKİN OLMALI"
Bir diğer mağdur öğrenci ise dersten geçmesi için notunun 60 olması gerektiğini ancak sınav notunun bunun altında kaldığını ve bunu konuşmak için odasına gittiği öğretim görevlisi R.Y.’nin kendisine, "Sen çok güzelsin. Senin mutlaka evlilik dışı bir ilişkinin olması lazım. Sınavlarını hiç düşünme ben halledeceğim" dediği ileri sürdü.
 
Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne, Hakkari Üniversitesi’ndeki seks skandalıyla ilgili geçen mayıs ayında bir kız öğrencinin ihbar mektubunun ulaşmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, geçen cuma günü operasyon için düğmeye basıldı. Kent merkezi ve Yüksekova İlçesi’ndeki eş zamanlı baskınlarda, aralarında öğretim görevlileri İ.Y., H.Y. ve R.Y.’nin de bulunduğu 4 üniversite personeli, mağdur- şüpheli 5 kız öğrenci ile 6 kişi olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve cep telefonlarına da el konuldu. 15 kişiden 4’ü emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 
 
’Suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve yardım etmek, örgüt faaliyeti kapsamında cinsel saldırı, rüşvet ve fuhşa aracılık yapmakla’ suçlanan 11 kişiden 8’i verdikleri ifadenin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen öğretim görevlilerinden İ.Y. tutuklandı. H.Y. ve R.Y. ise kefaletle serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler