Vali Özcan ezber bozmaya devam ediyor

Vali Özcan ezber bozmaya devam ediyor

Göreve geldiği günden bu yana farklı kareler veren vali Özcan, yine ezber bozacak türde bir haberle karşımızda.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan göreve geldiği ilk günden bu yana gerek basın mensuplarını gerekse kamuoyunu hayrete düşüren görüntüler vermeye devam ediyor. 

Vali Özcan "Görürler" lakabıyla bilinen Çankırı'nın en köklü ailelerinden, halen 93 yaşında olan esnaf emeklisi ve de yaşayan canlı tarihi simalarından Hasan Görür'ü hasta yatağında ziyaret etti.

Yeni yıla girmeden son mesai günü olan Cuma akşamı samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Özcan, Görür’'e Çankırı ile ilgili sorular sorarak zaman tünelinde mini bir yolculuk yaptı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç ve Özel Kalem Müdürü Aydın Demiröz'’ün de bulunduğu ziyarette Hasan Görür’'ün genel sağlık durumunun iyi olduğu gözlendi.

Atatürk’'ün Çankırı'’ya gelişi, demiryolu çalışmaları gibi Cumhuriyet tarihinde Çankırı'da yaşanan önemli olaylarına tanıklık eden Hasan Görür, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, teşekkür etti.

cankiri-vali-ozcan-gorur-sozcu-resim-04.jpg

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı’'nın canlı şahsiyetlerinden birini ziyaret etmekten memnun olduğunu ifade ederek, “"Hasan Beyi oldukça iyi gördüm. Sohbet benim için çok faydalı oldu. Kendisine sağlıklı nice yıllar diliyorum”" diyerek ziyaretle ilgili düşüncelerini belirtti.

HASAN GÖRÜR'Ü TANIYALIM

Çankırı insanının "Görürler" lakabıyla yakından tanıdığı Hasan Görür, ilkokul mezunu olmasına karşın, müteşebbis ruhuyla Çankırı'da birçok ilke imza atmış bir isim.

Aktarılanlara göre Hasan Görür, sahip olduğu 4 kamyondan bir tanesini Kastamonu'ya götürerek, oradaki sanayide kasayı otobüse çevirmiş ve ilk Çankırı - Ankara ve Çankırı - Kastamonu arasında yolcu taşıma işine başlamış.

Bununla birlikte renkli kişiliği ve duyarlılığı ile Çankırı ortak paydası adına birçok görülür görülmez işe imza atan Hasan Görür'e ait iki fotoğraf karesini sizlerle paylaşıyoruz.

cankiri-hasan-gorur-demirel-sozcu-resim-02.jpg

Birinci fotoğraf karesinde Başbakan Süleyman Demirel, Hasan Görür, Çankırı milletvekilleri Nurettin Ok, Arif Tosyalı, Senetör Gürhan Titrek ve Adalet Partili Çankırılılar ile birlikte. (Hasan Görür sağ başta  sol eli sol dizinde diz çökmüş) (Fotoğraf: İbrahim Zencirci arşivinden)

cankiri-hasan-gorur-maresal-fevzi-cakmak-resim-03.jpg

İkinci fotoğraf karesi ise çok daha eski. Yıl 1946. 

Çok partili döneme geçişte Millet Partisi'ni kuran Cumhuriyet'in kuruluşunda büyük rol oynayan isimlerden Fevzi Çakmak'ın Demokrat Partililerce karşılanışı; Demokrat Parti Çankırı İl Başkanı HÖŞMERİMLER'in AHMET EFENDİ (Ahmet Gür) Mareşal Fevzi Çakmak'ın Çankırı ziyaretinden. Hasan Görür yine fotoğraf karesinde. Ortadaki fotörlü Fevzi Çakmak'ın hemen sol arkasında sadece başı görülen kişi olarak yer almış.

Fotoğraf: Güzin-İbrahim Ekim arşivinden (İbrahim Zencirci'nin katkılarıyla)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler