Vali Özcan, makarnacıları ziyaret etti

Vali Özcan, makarnacıları ziyaret etti

Çankırı'nın önemli iki sanayicisini kendi tesislerinde ziyaret eden Özcan'a Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten de eşlik etti.

Cuma günlerini sanayi kuruluşlarına ayıran Vali Özcan, beraberinde Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ile birlikte UNTAŞ Gıda ve TEKİNAK Gıda Sanayi tesislerini ziyaret etti.

UNTAŞ ve BERRAK MAKARNA ziyaretleri ile
ilgili fotoğraflar için - TIKLA

İlk olarak UNTAŞ Gıda sanayi tesisini ziyaret eden Vali Özcan ile beraberindeki heyeti, UNTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Özkan, Satın Alma Müdürü Tayfun Güven ve Muhasebe Müdürü Ali Enli karşıladı.

Fabrikayı gezen Vali Özcan’a Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Özkan, fabrika hakkında bilgiler verdi. Tesislerinde 135 personelin çalıştığını, üretim ağırlıklı olarak makarna ve makarnaya paralel olarak irmik üretildiğini bunların yanında un ve yem ürettiklerini söyleyen Özkan, genelde ürettikleri ürünlerin çoğunun yurt dışına ihraç edildiğini, başta Afrika Ülkeleri olmak üzere Balkan Ülkeleri ve Avrupa Ülkelerine ve Gürcistan dahil toplam 20 ye yakın ülkeye ihracat yapıldığını ifade etti.

Ürettikleri ürünlerin yurt içine de satıldığını ifade eden Özkan, yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla bu yıl irmik fabrikasının kapasitesini arttırdıklarını ve kapasite artırma çalışmalarının devam ettiğini, gelecek yıl ise makarna fabrikasının kapasitesini arttıracaklarını söyledi.

Fabrikadaki makarnaların ve diğer ürünlerin üretimini ve paketlemeyi yerinde gören Vali Özcan, yapılan işlerden memnuniyetini ifade ederek Başkan Cafer Özkan’a önce sağlık sonra hayırlı ve bol kazançlar dileyerek teşekkür etti ve Çankırı için Teşvik ve Yatırım kitabını hediye etti.

cankiri-vali-ozcan-berrak-sozcu-resim-05.jpg

TEKİNAK GIDA DA ZİYARET EDİLDİ

Ardından TEKİNAK Gıda Sanayi tesislerine geçen Vali Özcan ve heyetini, TEKİNAK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ak, Genel Müdür Doğan Üstel ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Ak karşıladı.

1996 yılında 26-30 kişi ile bu işe başladığını şu an ise 160-170 personelin çalıştığını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ak, şükürler olsun bu girişim ve yatırımlarla bu seviyelere geldiklerini söyledi.

Makarna, irmik ve un ürettiklerini, üretilen ürünlerin 70 ülkeye ihraç edildiğini, Afrika ülkeleri ağırlıklı olmak üzere Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç yapıldığını söyleyen Ak, en fazla ihracat yapılan ülkenin Angola olduğunu bu ülkeyi Togo ve Irak‘ın takip ettiğini ifade etti. Ayrıca yurt içinde 60 ile ürünlerinin bayiler aracılığıyla pazarlandığını söyledi.

2012’de yapılacak yatırımla birlikte yeni makarna hattını kuracaklarını ve bu yatırımla kapasiteyi %80 arttıracaklarını da ifade eden Ak, kalifiyeli eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını, elektrikten, kaynaktan yani makinelerin çalışmasında sorun giderecek ve kendisini geliştirecek kalifiyeli elemana ihtiyaçları olduğunu, ancak insanların iş beğenmeme gibi bir durumları olduğunu, belirtti. Vali Özcan, bu sorunu hep beraber çözeceklerini belirterek, yanımızda İşkur Müdürümüzü de getirdik, işgücü kalitesini arttırmak amacıyla çalışma yapılacağını ifade etti.

Burada da fabrikayı gezen Vali Özcan, üretimleri ve paketlemeyi yerinde gördü. Başkan Ahmet Ak’a Çankırı’nın Yatırım ve Teşvik kitabını verdi. Başkan Ak’a da önce sağlık sonra ise hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu ve teşekkür ederek fabrikadan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler