Vali Özcan'a veda yemeğinde Hüseyin Filiz yoktu!

Vali Özcan'a veda yemeğinde Hüseyin Filiz yoktu!

Son kararname ile Merkez'e alınan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan için Belediye Başkanı İrfan Dinç'in ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe milletvekili Hüseyin Filiz katılmadı.

İçişleri Bakanlığı'nın son 'Valiler  Kararnamesi' ile Merkez Valiliğine alınan Vahdettin Özcan için düzenlenen veda yemeğinde Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu katılırken, Hüseyin Filiz'in bulunmaması siyasi kulisleri hareketlendirdi.

Yemekli programa; Yeni Merkez Valisi Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan başta olmak üzere, Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, eski Milletvekili Tevfik Akbak, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt ve eşi Nurten Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ve eşi Reyhan Kaya, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Vali Yardımcıları Nedim Özırmak, Fatih Yılmaz, Zafer Engin, Hüseyin Demirbaş, Meral Batı Demirbaş, Atkaracalar Kaymakamı İdris Arslan, Bayramören Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Kızılırmak Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, Korgun Kaymakamı Erkan Savar, Kurşunlu Kaymakam V. Kemal Balaban, Orta Kaymakamı Mehmet İlidi, Şabanözü Kaymakamı Cevdet Bakkal, Yapraklı Kaymakamı Yakup Ömeroğlu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Halil Altıntaş ve eşi Nurhan Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, POMEM Müdürü Süleyman Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, daire amirleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, STK temsilcileri ve diğer katılımcılar eşlik etti.

MİLLETVEKİLİ FİLİZ NEDEN YOKTU?
Bu sorunun yanıtını almak için yaptığımız görüşmeler sonrasında varabildiğimiz net bir gerekçe yok. Siyasi kulislerden çıkardığımız kısa özete göre; Milletvekili Hüseyin Filiz'in Vali Özcan'ın Merkez'e alınması konusunda elle tutulur bazı gerekçeleri olduğu görülmekte. Şöyle ki; Yakınkent Organize Sanayii'nde yatırım yapan Japon firmasının Çankırı'ya gelmesinde en önemli paya sahip olan milletvekili Filiz'in, Vali Özcan'ın yatırımcılarla kurduğu diyaloglarda kendisini ön plana çıkartması ve belli aralıklarla Japonya'ya seyahat etmesi aradaki soğukluğu artırmış!

Bununla birlikte Yakınkent Organize Sanayii'ne gelen doğalgazla ilgili yaklaşık 6 aydan bu yana yaşanan bir sorun var; O da pompa istasyonunun ihalesinin gerçekleşmemesi! Bu konuda yoğun gayret gösteren milletvekili Filiz'in, Sanayi Bakanlığı'ndan bulduğu 5 milyon tl'lik kaynağı Maliye Bakanlığı'na aktarmasına karşın, Çankırı Valiliği'nin bu parayı uhdesine alarak OSB ile birlikte ihaleyi gerçekleştirememiz olması başta yatırımcının mağduriyet yaşamasına vesile oluyor. Gazın tankerlerle taşınarak fabrikaya getirilmesi milletvekili Filiz'i çileden çıkartan ikinci durum.

Ayrıntılar geliyor...cankiri-vahdettin-ozcan-irfan-dinc-vali-veda-yemegi-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler