Yıldıztepeye resmi konut yapılıyor (muş)

Yıldıztepe'ye 'resmi konut' yapılıyor (muş)

Bir bu eksikti...

İl Genel Meclisi Eylül ayı birleşimleri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen 3. birleşimde içme suları ele alındı.
 
Ilgaz İl Genel Meclisi Üyesi  Faruk Karabıyık’ın izinli sayıldığı dünkü birleşim İl Genel Başkanı Osman Canbaz başkanlığında gerçekleştirildi.
 
İl Özel İdaresi 2014 yılı performans yatırım programlarının ele alındığı Eylül ayı birleşimlerinin dünkü oturumunda içme suları ele alındı. Konu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İl özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Hasan Kale, İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı performans yatırım programı ve KÖYDES çalışmalarına değinerek, 20 yatırıp programının planlandığını ve çalışmaların devam ettiğini aktardı. İçme suları konusunda KÖYDES çalışmalarının tamamlandığını da aktaran Kale, meclis üyelerinin konuya ilişkin sorularını da cevaplandırdı.
 
Gerçekleştirilen bilgilendirmede meclis üyelerinin kendi aralarında konuşması üzerine Başkan Canbaz, “Arkadaşlar bu önemli konu sadece beni ilgilendirmiyor, sizleri de ilgilendiriyor” diyerek uyarıda bulundu.
 
KURBAN KESİP YAĞMUR DUASINA ÇIKACAĞIZ
Su konusunda ufak tefek sorunlar olsa da %100 başarı sağlandığını dile getiren Meclis Başkanı Canbaz, “Özellikle yaz aylarında bazı sorunlar yaşanmıyor değil. Yaşanan kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı suyun ciddi manada azalmasına neden oluyor. Artık bol bol kurban kesip yağmur duasına çıkacağız” dedi.
 
İçme suları konusunda gerçekleştirilen yatırım programlarında önceliğin asbest boru kullanılan yerler varsa oraya öncelik verilmesi gerektiğini de belirten Canbaz, “Plastik boru olan yerlerde tamamen değiştirme yerine arıza olan yerlerde çalışma yapılması, acil önceliğin asbest boru kullanılan yerlere verilmesi daha önemli” dedi.
 
Gerçekleştirilen dünkü birleşimde özellikle grup içme suları da gündeme geldi.  Konu hakkında meclis üyelerine kısa bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ayvaz Çal, Ne yazık ki vatandaşlarımız işletmecilik kültüründen yoksun. Su akmıyor diye şikayetler geliyor. Biz suyun kaynağına gidiyoruz ve inceliyoruz. Genelde sorun suyun kaynağından değil kullanımdan yaşanıyor. Vatandaşın günlük su kullanım ihtiyacı 150 litre. Verilen su ise bunun iki katı. Fakat vatandaş zorda kalınca sistemi zorluyor. İçme suyu ile bostanını suluyor, hatta bazı yerlerde vanalar kırılıyor kaçak su kullanılıyor” dedi.
 
Verilen bilgilerden sonra İl Özel İdaresi 2014 yılı performans-yatırım programına hazırlık amacı ile 2013 yılı performans-yatırım programı ve KÖYDES programında yer alan içme suyu çalışmaları incelenmek üzere İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.
 
YILDIZTEPE'YE 30 ODALI RESMİ KONUT EVİ
Eylül ayı birleşimlerinin 3.’sünün gerçekleştirildiği dünkü birleşime sonradan eklenen Ilgaz Yıldıztepe Turizm Bölgesindeki konaklama ihtiyacının çözümü için güvenlik, sağlık, spor birimlerinin yanında konaklama amaçlı 30 oda ihtiva eden resmi konut binasının, Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve İl Özel İdaresi arasında hazırlanacak protokol dahilinde ilçe KHGB marifetiyle yaptırılması ve hazırlanacak protokolün imzalanması için Vali Vahdettin Özcan’a yetki verilmesi ile genel idareden temin edilen ödeneğin aktarılması ve ilçeye gönderilmesi  ele alındı.
 
Meclis Başkanı Osman Canbaz, Yıldıztepe’nin Çankırı turizmi açısından büyük önem arz ettiğini ve İl Özel İdaresi olarak oraya ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Oraya yapılması planlanan kompleks için gerçekleştirilen ihaleye taliplinin çıkmaması nedeniyle büyük hayal kırıklılığı yaşadığını da aktaran Canbaz, “Orada resmi konut ihtiyacı eksikliği hissediliyor” dedi.
 
Konu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İl Özel İdaresi Genel  Sekreter Yardımcısı Ayvaz Çal, Yıldıztepe kayak merkezinde ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini, kayak pisti çalışmalarının devam ettiğini, 2 adet futbol sahasının yapıldığını aktararak, "Bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu manada güvenlik, sağlık, spor birimlerinin yanında 30 oda ihtiva eden resmi bir konut binası mutlaka yapılması lazım. İhaleye çıkıldı fakat talipli çıkmadı. Ödeneğimiz mevcut. Oranın cazibe merkezi olması için motor görevi görecek olan bu projenin gerçekleştirilmesi lazım. Ilgaz tarafının öbür tarafını görüyorsunuz. Geç kalmayalım" dedi.
 
Verilen bilgilendirme sonrasında konu İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi. Yapılan oylamada MHP İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Rüştü Özgür ret oyu kullandı. Özgür,”Zaten başlamış bir çalışma var. Başlayan bir çalışma neden komisyona havale ediliyor. Yanlış anlaşılmasın, ben imza yetkisi verilmesine değil, komisyona havalesine karşıyım” dedi
 
ŞAHİN TEPESİ Mİ YILDIZTEPE Mİ?
Dünkü birleşimin son gündem maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde, Eldivan İl Genel Meclisi Üyesi Galip Eker, Yıldıztepe kadar Eldivan Şahin tepesinin de Çankırı turizmi açısından büyük önem arz ettiğini aktararak, “Vatandaşımız en fazla Yıldıztepeyi mi, Şahin tepesini mi tercih ediyor? Buranın da turizme kazandırılması konusunda çalışmalar yapılmalı” dedi.
 
Kırsal turizm açısından Şahin tepesinin çok önemli olduğunu ve oraya yapılacak çalışmanın özellikle Çankırı turizmine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Canbaz, “Turizmde mutlaka çeşitliliği artırmamız lazım. Sadece bina yapmakla olmaz” dedi. (Karatekin)
 
SOKAKTAKİ VATANDAŞA NE FAYDASI OLACAK?
Yıldıztepe için İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen 30 odalı konut evinin kimlere hizmet edeceği gün gibi aşikar!
 
Resim bu kadar net iken, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın "Oranın cazibe merkezi olması için motor görevi görecek olan bu projenin gerçekleştirilmesi lazım." şeklinde kesin tespitlerde bulunması "konut evi"nin hangi amaçlar doğrultusunda kullanılacağını bizlere salık veriyor.
 
Siyasilere, üst düzey bürokratlara ve de ağalara - beylere hizmet verecek olan böylesi bir tesisin sokaktaki vatandaşa hangi faydayı sağlayacağını açıklayacak YETKİLİ arıyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler