Yukarı doğru kayabiliyor musunuz?

"Yukarı doğru kayabiliyor musunuz?"

Uludağ'da bulunan İdris Naim Şahin kayak eğitimi alan çocukları görünce böyle espri yaptı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, arama kurtarma faaliyetlerinin her şeyden önce uzmanlık isteyen bir iş olduğunu belirterek, “Korkmayalım; kaybolduğumuz zaman polis gelir sizi, bizi bulur. Tabii ki verdiğiniz adreste bekleyelim. Ayrılırsak işler çok sarpa girer, sarpa sarar. Bunu yapmamaya dikkat edelim” dedi. Bakan Şahin, kayak eğitimi alan çocuklara da 'Yukarı doğru kayabiliyor musunuz?' diye espri yaptı.

Şahin, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Uludağ'daki bir otelde düzenlenen “Kış ve Doğa Sporlarında Kaza, Yaralanma ve Kurtarma Olaylarıyla İlgili; Arama-Kurtarma Faaliyetleri Değerlendirme, Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı”na katıldı.
 
Toplantıda konuşan Şahin, Uludağ'ın Bursa'nın alamet-i farikası, doğa hediyesi Allah'ın mucizevi armağanı olduğunu, Uludağ'sız bir Bursa düşünülemeyeceği gibi Uludağ'sız bir Türkiye'yi düşünmenin de çok yanlış ve eksik olacağını söyledi. Böyle bir toplantının Uludağ'da yapılmasının çok isabetli bir karar olduğunu dile getiren Şahin, toplantıda bilgi ve tecrübe paylaşımlarının ortaya konulduğunu belirtti. 
 
Şahin'den kayak eğitimi alan çocuklara:
Yukarı doğru kayabiliyor musunuz?
 
Şahin, toplantının ardından kayak eğitimi alan çocukların yanına gitti. Çocuklara, “Siz kayabiliyor musunuz, yukarı doğru kayabiliyor musunuz?” şeklinde espri yapan Şahin, “Karda yürümek önemli. Bazıları karda yürüyor, izini belli etmiyor ama bizim izimiz karda da kışta da her zaman açık görünür” diye konuştu.
 
Bakan Şahin, daha sonra otelin önünde yapılan kar evine girdi. Bakanın kafasını vurduğu da görülşdü.
 
Bu arada Şahin'in hava yoluyla geldiği Yenişehir Havaalanı'ndan helikopterle gitmesinin planlandığı Uludağ'a, olumsuz hava şartları nedeniyle kara yoluyla gittiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler