Yunanistan'da Türk kızının ölümü Batı Trakya'yı ayağa kaldırdı

Yunanistan'da Türk kızının ölümü Batı Trakya'yı ayağa kaldırdı

Yunan polisinin otomobille çarparak ölümüne neden olduğu Türk kızı için Batı Trakya sokağa döküldü. Kazaya neden olan polisin tutanakla oynadığı da ortaya çıktı.

YUNANİSTAN'da polisin Batı Trakya’daki İskeçe ilinin Mizanlı Köyü'nde yaşayan 19 yaşındaki Ayşe Kadri’ye otomobille çarparak ölümüne neden olması Batı Trakyalılar'ı sokağa döktü.

3 gün önce polisin kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Ayşe Kadri’nin doğum günü olan bugün toprağa verileceği belirtilirken, soruşturmada polisin genç kıza çarptığını gizlemeye çalıştığı ortaya çıktı.

Bölgede yayın yapan Batı Trakya Gündem gazetesinin haberine göre, Yunan polis acil sağlık ekibine haber vererek ambulansın gelmesini bekledi ancak kazaya kendisinin sebep olduğu gerçeğini gizleyerek kendini tutanaklara görgü tanığı olarak geçirdi.

Polisin ifadelerindeki çelişkilere yoğunlaşan emniyet yetkililerinin kısa sürede polis memurunun kazaya sebep olduğunu ortaya çıkartarak polisi gözaltına aldığı bildirildi.

'BU CİNAYET UNUTULMAYACAK'

Bu arada Ayşe Kadri’nin ölümüne neden olan polisin tutuklanması için İskeçe şehir merkezinde eylem düzenlendi.

İskeçe şehir meydanında toplanan göstericiler ilk olarak İskeçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü. "Bu cinayet unutulmayacak. 19 yaşındaki kızın sesi olacağız" diye slogan atan eylemciler daha sonra İskeçe Adliyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Emniyet güçleri aleyhine burada da sloganlar atmaya devam eden göstericiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Ayşe Kadri’nin doğum gün olan bugün (14 Aralık) yaşadığı Mizanlı Köyü Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler