1 koydu, 5 yılda 315 aldı!

1 koydu, 5 yılda 315 aldı!

1 milyon $’a kurduğu internet haber sitesini 315 milyon $’a sattı.

2005’TE Arianna Huffington’ın liberal çizgide bir blok olarak 1 milyan dolar yatırımla kurduğu sanal haber sitesi Huffington Post, 315 milyon dolara AOL’a satıldı. Bu rakam bir internet haber sitesine ödenen en yüksek meblağ olarak tarihe geçti.

2005 yılında 1 milyon dolar yatırımla kurulan, ayda 25 milyon kullanıcının ziyaret ettiği sanal haber sitesi Huffington Post, internet portalı AOL tarafından 315 milyon dolara satın alındı. AOL, haber sitesinin satışına iki şirketin yönetim kurulları ve hissedarlarının onay verdiğini belirtirken, anlaşmanın 2011’in ikinci yarısından önce resmileşmesinin beklendiği açıklandı.

Anlaşma çerçevesinde sitenin kurucu ve Genel Yayın Yönetmeni Arianna Huffington’ın “Görevimin başında kalmak istiyorum” dediği öğrenilirken, AOL yöneticileri Huffington’ın, Huffington Post Media Grubu’nun genel yayın yönetmeni olarak kalmasına onay verdiği açıklandı.

AOL İcra Kurulu Başkanı Tim Amstrong, bu anlaşmanın içerik, sosyal ağ, tüketici deneyimlerini içinde toplayan yeni bir Amerikan medyası yaratacağını söyledi. Satın almayla birlikte ortaya çıkan grup, dünyada ayda 270 milyon kişiye ulaşacak. Huffington Post’un yeni sahibi AOL, 2009’da Time Warner’dan ayrıldıktan sonraki en büyük alımını gerçekleştirmiş oldu.

AOL grubunda bulunan MapQuest ve MovieFone TechCrunch ve Engadget gibi önemli sitelerin bağlanacağı Huffington, içerik üretiminde tarafsız olamayacağı iddiaları da reddetti. Huffington, yönetiminde siyasete yer olmadığını savundu.

Sitenin kurucusu Arianna Huffington, Amerikan solunun popüler isimlerinden. Televizyon programcısı ve yazar olan Huffington, siteyi liberal çizgide bir blog olarak 2005 yılında kurmuştu. O zaman ki kuruluş maliyeti 1 milyon dolar olan Huffington Post, kısa sürede yeni yazarların katılımıyla genişledi. Sitede kısa veya uzun aralıklarla yazan 100’den fazla köşe yazarı var. Haber dışında bolca analize de her verilen site reklam ve bağış gelirleriyle ayakta duruyor. Sitenin 2010 gelir rakamı 61 milyon dolar civarında.

Sanal alemdeki bu satın alma, büyük ses getirirken, verilen fiyat da tartışma konusu oldu.

Teknoloji analisti Rob Enderle fiyatın çok yüksek olduğunu belirterek, “AOL, bu parayı Arianna’yı işe almak için verdi” dedi. (Kaynak: vatan dış haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler