10 lirayı nereye harcayacağız?

"10 lirayı nereye harcayacağız?"

Yukarı Çarşı esnafını ziyaret eden MHP milletvekili adayları esnafın ilginç eylemi ile karşılaştı.

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Teşkilatı seçim çalışmalarını çerçevesinde milletvekili adaylarıyla  birlikte gezilerini devam ettirdi.

MHP İl yönetimi ve birçok partiliyle esnaf gezisine çıkan Milletvekili adayları Şahin Eraslan ve Hüseyin Yakar ilk olarak Çankırı Adliyesini ziyaret ederek kendilerine destek istediler. Adliyeden sonra İl Özel İdaresi’ne geçen partililer,  özel idare çalışanlarıyla tek tek selamlaşıp, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız’ı makamında ziyaret ettiler. Köylerin sıkıntılarıyla ilgili görüş alan MHP’li adaylar “12 Hazirandan sonra inşallah köylerimizin tüm sıkıntılarını beraber aşacağız. Çizilen pembe tablolarla gerçekler çok farklı, bizzat biz 275 köyü gezdik. Köylerde bırakın arabayla dolaşmayı zor yürünüyor ” dediler.

YUKARI ÇARŞI'DA ESNAFIN FERYADI

Özel İdarede yenilen öğle yemeğinden sonra Yukarı Çarşı esnafını tek tek ziyaret ederek esnafla görüşen milletvekili adayları, esnafın sorunlarını ve isteklerini dinlerken, ilginç bir eylemle karşılaştılar. 630 TL asgari ücretin az olduğunu ve bunu iktidara ilettiğini belirten tenekeci Ayhan Usta, “Asgari ücret şu an 630 lira, Çankırı şartlarında bir ailenin asgari gideri ise 620 lira. Allah aşkına siz karar verin geriye kalan 10 lirayı nereye harcayacağız?” dedi. Bu ibretlik tablonun hesabını kağıt üzerinde yaptığını ve bu tabloyu herkes görsün diye dükkanına astığını belirten teneke ustası, “Gönlüm ve dualarım sizinle. Allah yardımcınız olsun” dedi. Esnaflara hayırlı işler dileyen adaylar, ayrıca rakipleri olan İdris Şahin’in eşinin dükkanına da uğradılar.

Yukarı Çarşı esnafından ve vatandaşlardan gördükleri yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade eden MHP Milletvekili adayları, öğle namazını Büyük Camii’de kıldıktan sonra ziyaretlerine akşam saatlerine kadar devam ettiler. 

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler