9 kişinin bulunduğu tekne Ayvalık'ta battı! Doktor yüzerek kurtuldu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde balık avlamak için denize açılan ve 9 kişinin bulunduğu özel tekne battı. Tekne kaptanının da aralarında olduğu 8 kişi kurtarılırken kaybolan kişinin, Burhaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Şahin Bingüllü olduğu belirlendi. Kayıp doktor kıyıya doğru yüzerken ekipler tarafından fark edilerek kurtarıldı.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde denize açılan özel teknenin batması sonucu 1 kişi kayboldu, 8 kişi kurtarıldı. Kayıp kişinin Burhaniye Devlet Hastanesi’nde görevli Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doktor Şahin Bingüllü olduğu tespit edildi.
BALIK AVLAMAK İÇİN DENİZE AÇILMIŞLARDI
Edinilen bilgilere göre, kaptanlığını R.Y.’nin yaptığı “Elifim” isimli özel tekne, Yunus Emre Parkı önündeki yanaşma noktasından 9 kişiyle birlikte amatör balık avı yapmak üzere denize açıldı.
Kıyıdan bir süre uzaklaşan tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle su almaya başladı. Alabora olan tekne kısa süre içinde battı.
8 KİŞİ KURTARILARAK HASTANEYE KALDIRILDI
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Tekne sahibi ve kaptanı R.Y.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi, ekipler tarafından denizden sağ olarak çıkarıldı.
Karaya ulaştırılan 8 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAYIP KİŞİNİN DOKTOR ŞAHİN BİNGÜLLÜ OLDUĞU BELİRLENDİ
Teknenin batmasının ardından denizde kaybolan kişinin kimliği de belirlendi. Kayıp kişinin, Burhaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapan KBB Uzmanı Doktor Şahin Bingüllü olduğu tespit edildi.
Bingüllü’yü bulmak için bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı.
KULAÇ ATARKEN BULUNDU
Kayıp doktor Bingüllü, kıyıya doğru yüzerken ekipler tarafından fark edilerek kurtarıldı.
Ayvalık Sahil Güvenlik İskelesi'ne götürülen Bingüllü'nün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.




