1985 yılı 498 astsubay Çankırıda buluşuyor

1985 yılı 498 astsubay Çankırı'da buluşuyor

1985 yılı 498 mezun Çankırı'da buluşuyor.

1966 yılında Konya’daki astsubay hazırlama okulunun Çankırı’ya taşınması ile başlayan macera bugün nerelere kadar geldi? Bu sorunun yanıtını ilerleyen günlerde arayacağımızı belirterek, 13 Haziran 2010 Pazar günü Çankırı’da gerçekleştirilecek bir “buluşmadan” sizleri haberdar edelim.

Çankırı Astsubay Hazırlama Okulunun 1985 yılı mezunları, o yıl hazırladıkları “mezuniyet yıllığında” verdikleri sözü yerine getirmek için 498 mezun, 13 Haziran 2010 Pazar günü Çankırı’da buluşuyorlar.

Organizasyonla ilgili olarak Çankırı Astsubay Hazırlama Okulunun 1985 yılı 498 mezunundan bir çoğu Çankırı'da buluşacak ve okul yıllarının acı ve tatlı anılarına doğru yolculuk yapacaklar

25 YIL SONRA HAZİRAN AYININ 2’NCİ PAZAR GÜNÜ!
Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, 1985 yılı Çankırı Astsubay Hazırlama Okulu Mezunları yaptırmış olduğu mezuniyet yıllığının arka sayfasına "2010 yılının haziran ayı ikinci pazar günü okul bahçesinde buluşuyoruz" kaydını düşüyorlar. Söz konusu tarih 13 Haziran 2010 Pazar gününe tekabül ediyor. Organizasyonu düzenleyenler, astsubaylık görevinden çeşitli vesilelerle ayrılan isimlerle beraber, emekli olan ve ordudan bazı nedenlerle ayrılanların haricinde birçok 85 mezununa ulaşıldığı yönünde.

ÇANKIRI ASTSUBAY OKULU
Kara kuvvetleri için 1971 yılından itibaren astsubay hazırlama okulları kapatılarak 1962 yılında Konya’da toplanmış, 1966 yılında Konya’daki Astsubay Hazırlama Okulu Çankırı’ya taşınmıştır. 1973 yılına kadar eğitim 2 yıl olarak devam etmiş, sonra bu eğitim süresi 3 yıla çıkartılmış ve ordunun teknik sınıflar dışındaki muharip ve yardımcı sınıf astsubay gereksiniminin önemli bir kısmını karşılamıştır.

Ancak daha sonra şehir merkezinde yaşayanlar ile Astsubay Hazırlama Okulu öğrencileri arasında yaşanan çeşitli olaylar, Çankırı için önemli bir gelir kaynağı Okulun bazı geri kafalılar için “Çankırı’nın ahlakını bozuyor” gibi saçma sapan benzer gerekçelerle, zamanın Çankırılı Genelkurmay Başkanı Org. İsmail Hakkı Karadayı’ya yapılan baskılarla, Astsubay Hazırlık Okulu 1997’de Çankırı’dan taşınarak Balıkesir’e nakledildi.

Bu okulun Çankırı’dan Balıkesir’e nakli konusunda yaşananlarla ilgili önümüzdeki günlerde “özel dosya” haberimizi sizlerle buluştururken, o günlerle ilgili “anıları” olanları da haber editörümüzle irtibata geçmeye davet ediyoruz.

E-mail: vedatbeki@mynet.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler