2.5 milyon liradan neden vazgeçti?

2.5 milyon liradan neden vazgeçti?

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, bugün köşesinde Hakan Şükür ile ilgili şu ilginç yoruma yer verdi....

Emekli futbolcu Hakan Şükür bildiğiniz gibi, İstanbul İkinci Bölge dördüncü sıradan AKP milletvekili adayı oldu.

Bu adaylık onun için inanılmaz bir özveri! Çünkü şu anda parlamentoya girmek için aday olan 203‘ü bağımsız 7 bin 695 kişi arasında, “milletvekili” olmak için milyonlarca liralık gelirden vazgeçen tek kişi o! Adayların açıklanmasının üzerinden epey bir zaman geçti ama yazmaya sıra gelmedi... Şimdi tam zamanı; tarihe not düşmekte yarar var...

Oray Eğin’in yeni yayınlanan “İmha Planı-Medya Nasıl Çökertildi” kitabından aynen aktarıyorum: “İlk evliliğinde Fethullah Gülen’i nikâh şahidi yapan, Cemaat’e yakınlığını hiçbir zaman gizlemeyen ve hatta futbol dünyasında Cemaat’in fahri sözcüsü olan Hakan Şükür de TRT’den nemalananlar arasında yer aldı.

Futbolculuktan sonra başladığı yorumculuğu ne Erman Toroğlu, ne Ahmet Çakar ne de Rıdvan Dilmen kadar ilgi çekti. Ama aldığı ücret onları bile geçti.

2008 yılında yapılan sözleşmeye göre TRT ‘Stadyum’ ve diğer programlar için Hakan Şükür’le anlaştı.

Üst limit, sponsorluk da dahil olmak üzere 80 bin TL’den pazarlık açıldı. Sonunda ayda net (vergiler hariç) 56 bin TL’ye anlaşıldı. Bu ödeme bütün bir yılı kapsıyordu; liglerin tatilde olduğu ve ekranda futbol programı yayınlanmadığı günleri de kısacası.

12 ay boyunca her Pazartesi Hakan Şükür’ün HSBC Bank Bomonti Şubesi’ndeki hesabına 14 bin TL yatırıldı.

2008-2009 sezonu için toplam 728 bin TL.

Ve Hakan Şükür sadece Pazar geceleri İstanbul stüdyolarına gelip, ‘Stadyum’ programına katılarak bu parayı aldı.” *** Bu demektir ki; Hakan Şükür iki buçuk yılda TRT’den 1 milyon 750 bin lira kazandı.

Eğer milletvekili adaylığına soyunmayıp devam etseydi; 4 yılda 3 milyon lira daha kazanacaktı.

Ama şimdi önümüzdeki 4 yıl boyunca ayda 10 bin liralık milletvekili maaşına talim edecek ve toplamda 480 bin lira kazanacak! *** Sorum kendisine: Milletvekili olmak için bu 2,5 milyon liradan neden vazgeçtin? Yanıtın, “Vatan-millet için” ise; bir soru daha: TRT de bu milletin parasıyla yaşayan bir kamu yayıncısı... İki buçuk yıldır bu kadar astronomik bir parayı tıkır tıkır neden aldın? O zaman vatan-millet neden aklına gelmedi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler