2014 Dünya Şampiyonası Türkiyede

2014 Dünya Şampiyonası Türkiye'de

Türkiye, 2014 yılında düzenlenecek 17. FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

2014 yılında düzenlenecek 17. FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkını, Avustralya'yı geride bırakan Türkiye elde etti.

2014 FIBA Kadın Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülke, FIBA Yönetim Kurulu'nun bugün Fransa'nın Lyon kentinde yaptığı oylama sonucunda belli oldu. Kapalı yapılan oylamada 17'ye karşı 3 oyla Avustralya'yı geride bırakan Türkiye, organizasyonun ev sahibi olmaya hak kazandı.

Sofitel Bellecour Hotel'deki oylama, TSİ 16.00'daki sunumlarla başladı. İlk sunumu Avustralya, ikincisini ise Türkiye yaptı. Adaylara, bu bölümde yarım saat süre verilirken, on beşer dakika da FIBA Yönetim Kurulu üyelerinin sorularına ayrıldı.

Sunumların ardından oylama sürecine geçildi. FIBA'nın 21 Yönetim Kurulu üyesinden, Avustralyalı olan Bob Elphinston ve Steve Smith haricindeki 20'sinin oy hakkının bulunduğu oylama sonucunda Türkiye 17 oyla ev sahipliğini kazanırken, Avustralya ise 3 oyda kaldı.

MAÇLAR İSTANBUL'DA

4 grupta 16 takımın mücadele edeceği şampiyona İstanbul'da düzenlenecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu ve Fenerbahçe Ülker Arena, grup maçlarının oynanacağı salonlar olarak belirlenirken, final maçlarının hangi salonda oynanacağı ise ilerleyen tarihlerde açıklanacak. Aynı şekilde şampiyonanın kesin tarihi de FIBA ile yapılacak görüşmeler sonucunda netleşecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nu 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası adaylığı için motive eden birinci unsur, kadın basketboluna yatırım yapma amacı oldu. Şampiyonayı, salt sportif bir organizasyon olarak değil, yetişmekte olan milyonlarca genç kız için fırsat olarak gören TBF, bu alandaki çalışmalarını, şampiyona sayesinde en üst seviyeye çıkartmayı amaçlıyor.

İLK VE SON ŞAMPİYON ABD

1953 yılında Şili'de düzenlenen ilk şampiyonadan altın madalya ile ayrılan Amerika Birleşik Devletleri, bugüne kadarki 16 şampiyonada elde ettiği toplam 8 şampiyonlukla da madalya sıralamasının ilk basamağında yer alıyor. ABD, aynı zamanda geçtiğimiz yıl Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen son şampiyonada da ev sahibini finalde yenerek mutlu sona ulaştı.

Bugüne kadar yalnızca 4 farklı şampiyonun çıktığı FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda Rusya'nın 6, Brezilya ve Avustralya'nın da birer şampiyonluğu bulunuyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde 6. kez Avrupa'ya gelecek olan şampiyona, 7 kez ile en çok Amerika'da düzenlendi. Asya'nın 3, Okyanusya kıtasının ise 1 ev sahipliği bulunuyor. Şampiyonanın en çok düzenlendiği ülke 4 kez ile Brezilya.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı düzenleme hakkı kazanan Türkiye, böylece son 15 yıl içerisinde erkekler ve kadınlarda, hem Avrupa hem de Dünya Basketbol Şampiyonaları'na ev sahipliği yapma başarısını gösteren tek ülke oldu.

- Jülide Sonat: Hepimiz için hayırlı olsun

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın bayan basketbolu için müthiş bir ivme olduğunu söyledi.

Fransa'nın Lyon kentinde yapılan FIBA Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında, 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'ye verilmesini değerlendiren TBF Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Sonat, şampiyonayı aldıkları haberini kendilerine geldiğinde büyük bir heyecan duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Gerçekten çok heyecanlıyız. Şuanda tahmin edemeyeceğim duygular içerisindeyim. Hepimiz için hayırlı olsun. Bayan Basketbolu adına müthiş bir ivme olacak. Bizim hedeflerimiz vardı. Müthiş bir organizasyona hep beraber imza atacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler