25. Kuruluş yılında tarihi binada hizmet verilecek

25. Kuruluş yılında tarihi binada hizmet verilecek

İstanbul'da faaliyetini yürüten Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, tarihi binada hizmet vermek için gün saymaya başladı.

25'nci kuruluş yılını kutlama hazırlıkları içerisinde bulunan İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden tahsisini sağladığı Fatih'teki tarihi binada restorasyon çalışmaları başladı.

TARİHİ MEKANDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN

Yaklaşık 350 yıllık tarihi bir mekanın gerek Vakıf Merkezi, gerekse İstanbul'daki Çankırılılar'ın prestiji bakımından hayli önem taşıdığına dikkati çeken Vakıf Başkanı Eşref Harmandar "Vakıflar Genel Müdürlüğünden vakfımıza tahsis edilen bina bundan 350 yıl önce okul olarak inşa edilmiş. Bina zaman içerisinde polis karakolu, düğün salonu ve kout olarak kullanılmış. Önümüzdeki süreçte de Çankırılı hemşerilerimize ev sahipliği yapacak" dedi.

Fatih ilçesi Cerrahpaşa mevkiindeki tarihi binada yapılan restorasyon ihalesi ile birlikte çalışmalar başladı. Öncelikli olarak bina içerisinde temizlik çalışmaları yapılmakta. Bununla birlikte mevcut yapının orjinal hali ortaya çıkarılıyor. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmalar havaların ısınması ile birlikte daha da hız kazanacak.

Çalışmaları yerinde izleyen Vakıf Başkanı Eşref Harmandar "25. kuruluş yılını kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde böylesi bir projenin hayata geçiriliyor olması bizleri fazlasıyla heyecanlandırmakta. Katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler