5 bin dönümlük arazinin yıllık kirası 1 lira!

5 bin dönümlük arazinin yıllık kirası 1 lira!

Akşam'ın haberi hayli dikkat çekici.

Hacettepe’de skandal... Borç batağındaki okulun, 5 bin dönüm arazisini Bilkent Üniversitesi’ne yıllık 1 TL’ye kiraladığı ortaya çıktı. Altın değerindeki alan mahkemelik.
 
Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Hacettepe’nin, “Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi” unvanlı Bilkent’in kullandığı 5 bin dönümlük araziyi, yıllığı 1 TL’ye kiraladığı ve bunun da yıllarca gizli tutulduğu ortaya çıktı. Skandalı ortaya çıkaran Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, “Ankara-Eskişehir Yolu’nun 12. kilometresindeki arazinin kirasını Bilkent yönetimi bugüne kadar hiç ödememiş” dedi. Olaya tepki gösteren rektör Tuncer şunları söyledi: Biz devlet üniversitesiyiz. Bilkent ise özel sektör konumunda. Buna rağmen, ihale açmadan arazimiz kiralanmış. Bilkent’e gaz götüren BOTAŞ boruları da bizim arazimizden geçirilmiş. Bunun için bizden izin bile alınmamış. Şimdi o alanları üniversitemiz için kullanamıyoruz, çivi bile çakamıyoruz." dedi.
 
‘İŞGALCİ BİLKENT HEMEN TERK ETSİN’ 
Hacettepe Üniversitesi, şimdi mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. ‘İşgalci’ konumunda bulunduğu öne sürülen Bilkent aleyhine ‘terk davası’ açacak olan yönetim, arazinin boşaltılmasını isteyecek.
 
HERKES PARANIN DERDİNDE
Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer’in 255 milyon TL borçla devraldığı Hacettepe, Türkiye’nin en borçlu üniversitesi konumunda. Alacaklıların kapıda olduğu kurum için Başbakan Erdoğan da eski yönetimi hakkında, “Bir üniversiteye 200 milyon verdiğimiz halde borçlarını kapatamadı” demişti. (AKŞAM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler