50 bin astsubay Anıtkabire yürüyecek

50 bin astsubay Anıtkabir'e yürüyecek

17 Ekim'de TEMAD üyesi emekli astsubaylar Anıtkabir'e çelenk koyacak...

Türkiye'deki astsubaylar 17 Ekim'i "Dünya Astsubaylar Günü" ilan etti. Dünya astsubayları kutlamalar için Ankara'nın yolunu tuttu.
 
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin bu yıl 2'ncisini düzenleyeceği etkinliğe 100'e yakın ülkenin astsubaylarının katılımı gerçekleşecek. 19 Ekim'de Nazan Öncel konseri ile son bulacak etkinlikler öncesinde de 50 bine yakın astsubay ellerinde karanfillerle Anıtkabir'e yürüyecek.
 
17 Ekim'de TEMAD üyesi emekli astsubayların Anıtkabir'e çelenk koyması ile başlayacak olan etkinlikler, 19 Ekim'de Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda Nazan Öncel'in vereceği konserle son bulacak. Yine bu 3 gün içindeki etkinliklerde de Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde Kuzey Çelebiler ve Nazan Kundak'ın resim ve fotoğraf sergileri ile Ankara Hilton'da yabancı ülke askeri ateşeleri, dış ülkelerden gelen astsubaylar ile siyaset ve bürokrasi dünyasından katılan kişilere resepsiyon verilecek.
 
Dünya Astsubaylar Günü'nün en anlamlı ve en gösterişli etkinliği ise 19 Ekim'de korteş halinde yapılacak olan Anıtkabir yürüyüşü olacak. Yürüyüşe 50 binin üzerinde astsubay ellerinde karanfillerle katılacak ve bu karanfiller Atatürk'ün naaşına konulacak.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler