7. Nilüfer Caz Festivali yıldızların altında Nükhet Duru ve Pow Trio ile açılış yapacak

7. Nilüfer Caz Festivali yıldızların altında Nükhet Duru ve Pow Trio ile açılış yapacak

23 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında doğanın kucağında gerçekleştirilecek olan 7. Nilüfer Caz Festivali, cazseverleri yıldızların altında bir araya getirecek. Biletinial desteği ile düzenlenen festivalin açılış konseri Nükhet Duru'dan...

Caz müziğini Bursalılara sevdiren Nilüfer Caz Festivali, bu yıl yedinci kez müzikseverlerle buluşacak. Festivalin açılışı 23 Haziran’da saat 20:30’da Balat Atatürk Ormanı’nda yapılacak Ferit Odman Quintet, Pow Trio ve Nükhet Duru konseri ile gerçekleştirilecek. Nükhet Duru ve Pow Trio Caz’ın muhteşem performansına, vokalde doğanın sesi ve çam kokusu eşlik edecek.

Bu yıl, “2022 İklim Yılı” yaklaşımından ilham alarak tasarlanan 7. Nilüfer Caz Festivali, değişim ve iyileşme için kolektif dönüşümün; bireysel olarak atacağımız ufacık adımların birbirini tetiklemesiyle büyüyeceği düşüncesinden yola çıkıyor.

Balat Atatürk Ormanı, Atlas Köy, Akçalar göl kıyısı gibi doğayla iç içe düzenlenecek konserler kapsamında Umut Uslusoy Band, DJ Amir-Jazzanova, Elif Sanchez, Birsen Tezer, Deniz Taşar, Burhan Öçal’s Jazz Dream, Yazz Ahmed, Taksim Trio, Sarp Maden, Saynur Eren, Süreyya Soyak Trio ve Deniz Tekin gibi  isimler sahne alacak.

Bursa’yı caz müziği ile özdeşleştiren festival, 14 önemli sanatçının konser performansının yanı sıra, yetişkin ve çocuklara yönelik çeşitli atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapacak. Atık malzemelerden üretilecek “Buluntu Sesler” heykeli çalınabilir olması özelliğiyle ormanda cazseverlere ilginç bir deneyim yaşatacak. Ayrıca, “Çevremize Kulak Verelim” ses atölyesinde çocuklar duymak istedikleri sesleri hayal edecekler. “Kültür-sanat ve iklim” başlığı altında düzenlenecek forumda farklı disiplinlerden gelen konuklarla kültür-sanat dünyası ve iklim ilişkisi tartışılacak.

Yıldızların altında caz dinlemek isteyenler, 23 Haziran - 3 Temmuz süresini kapsayan ve her gün değerli bir sanatçıyı ağırlayacak olan Nilüfer Caz Festivali biletlerine erişim ise  www.biletinial.com adresi üzerinden yapılabilecek.

nilufer-caz-festivali-pow-trio-bursa-biletini-al-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler