9 kişi gözaltında

"9 kişi gözaltında"

İçişleri Bakanı: Reyhanlı'da 9 kişi gözaltında

Hatay Emniyeti, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili gece boyunca yaptığı operasyonlarda 9 kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler konuyla ilgili yaptığı açıklamada gözaltına alınanlar arasında olayın planlayıcısının da olduğunu belirtti.
 
İşte Güler'in o açıklamaları:
 
"OLAYIN PLANLAYICISI GÖZALTINDA, SALDIRININ AMACI TAHRİK"
"Yaptığımız ilk tespitlerde olayın Suriye'deki rejim yanlısı örgütlerle özellikle el muhaberatla yakın irtibat içinde olan örgüt tarafından gerçekleştirilmiştir.
Çalışmalarımız sonucu 9 kişi gözaltına alınmıştır, içlerinden biri olayın planlayıcısı. Olayın muhalifler ve sığınmacılarla bir ilgisi yoktur. Saldırının amacı bölgeyi tahrik etmek. Patlamanın etkisiyle 735 işyeri, 121 konut ve 62 araçta hasar meydana gelmiştir.
 
"ZARARLAR KARŞILANACAK"
İnsani kayıpların giderilmesi mümkün değildir, ancak hasarların giderilmesi için tespit yaptığımızı belirtmek isterim. Bu tespitler sonrasında zararlar karşılanacaktır. Bu olaylara karışan araçlardan birinin plakası tespit edilmiştir. Oynanmak istenen oyunun vatandaşlarımız farkına varsınlar."
 
ATALAY: "İTİRAF ETTİLER"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da yaptığı açıklamada “Hayatını kaybedenlerin 38’inin kimlik tespiti yapıldı. Bunlardan 35 Türkiye 3’ü Suriye vatandaşı. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün konuyla ilgisinin tespit edildiğini ifade etmiştik. Şu ana kadar bu kişilerden 9’u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleri ve itiraflarıyla bu belirlenmiş oldu. Burada yapılmak istenen provokatif şeyler sansasyon. Mültecilere karşı olumsuz düşünce geliştirme çabası. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Bir kısmımız Ankara’ya dönecek Başbakanımızla değerlendirmelerde bulunacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler