Abi dur atma kendini! Değmez!

"Abi dur atma kendini! Değmez!"

Geçtiğimiz pazar günü Ilgaz'a bağlı Gökçeköy'de (Gacan), şelaleyi seyir halindeyken

dikkatsizlik sonucu kayalardan yuvarlanarak yaşamını yitiren Osman Yayabaşı'nın ölümü sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı.

Orta ilçesine bağlı Buğurören köyünden Osman Yayabaşı, Ankara'da yaşıyordu. Bir arkadaşını ziyaret için geldiği Ilgaz'a bağlı Gökçeköy'deki şelale ve doğa merakı onun yaşamının son günüydü...

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Mart 2009 tarihinde çektiği fotoğrafı 13 Ocak 2010 tarihinde dostlarıyla paylaşan merhum Osman Yayabaşı bakın hangi mesajları almış ve nasıl cevaplar vermiş:

13 Ocak, 21:02 - Kadir Dolaş: abi dur atma kendini değmezzzz
13 Ocak, 21:12 · Osman Yayabaşı: burdan atlarsam olmaz daha ii bi yer biliom ora daha yüksek

13 Ocak, 21:13 · Kadir Dolaş: yok abi atlama bee:)) bura neresi 
13 Ocak, 21:14 - Osman Yayabaşı: ılgaz :)

13 Ocak, 21:15 · Kadir Dolaş: hımm sen agrıyaa cıık abii ora daha yuksek
14 Ocak, 13:51 · Can Çelik: dayı ne zaman gidip çıkıyon ya

Çok değil daha 5 ay öncesinde sosyal paylaşım sitesinde arkadaşları ile gittiği yerlerin fotoğraflarını paylaşan merhum Osman Yayabaşı, "Burdan atlarsam olmaz. Daha ii bi yer biliom ora daha yüksek" derken acaba "ölümün sıcak nefesini" hissediyor muydu?

Hele hele arkadaşı Kadir Dolaş'ın "Yok abi atlama beee" derken, merhum Osman Yayabaşı'nın, fırsatını bulursa "atlayabileceğini" mi düşünüyordu!

Bütün bunlar bir kare fotoğraf üzerinden yapılan ve olabildiğince spontane yorumlar! Gerçek olan ise bugün merhum Osman Yayabaşı'nın sevdiklerinden ayrı düşmesi...

SON RESİM ÇOK DAHA ANLAMLI!
Merhum Osman Yayabaşı, paylaşım sitesinde aynı gün yayımladığı 4 resimden bir tanesi çok daha anlamlı.

Yayabaşı, bulunduğu yere (büyük bir olasılıkla Buğurören) objektifiyle mezarlıktan bakmış.

Yeşilin alabildiğine hakim olduğu bölgede, merhum Osman Yayabaşı, fotoğraf makinasıyla birlikte mezarlığa girmiş ve çevreyi buradan seyretmiş!

Hangi haleti ruhiyeler içerisinde bulunduğunu bu satırlardan çözmenin imkansızlığını biliyoruz ama, tesadüflerin tamamının da böylesi karelerde ve "cümlelerde" birleştiğini görmek bizleri bir hayli şaşırttı. Ve biz de sizlerle paylaştık... Hepsi bu... (Fotoğraflar: Merhum Osman Yayabaşı'na aittir)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler