Ahmet Kanat ve ailesi ölümden döndü!

Ahmet Kanat ve ailesi ölümden döndü!

Kurşunlu eski belediye başkanlarından Ahmet Kanat yönetimindeki 18 KY 181 plakalı Kango model araç Kurşunlu - Hocahasan yolu üzerinde yapımı halen devam eden menfez çalışmasında uyarı tabelası olmaması nedeniyle tek taraflı kaza yaparak adeta ölümden dönd

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi eski Belediye Başkanlarından (1999-2004) Ahmet Kanat, önceki gece (cumartesi) saat 21:30 dolaylarında Korgun-Hocahasan yolu üzerinde 18 KY 181 plakalı özel araç ve içerisinde 5 kişiyle yapımı sürdürülen menfeze düşerek ölümden döndü.

Edinilen bilgilere göre oğlu Bora Kanat, gelini ve torunlarıyla Ankara'dan Kurşunlu'ya dönüş yolunda olan Ahmet Kanat, Korgun çıkışında, hiçbir uyarı levhasının bulunmadığı menfez çalışmasına aracıyla birlikte düştü. Kaza sonucu sürücü Ahmet Kanat, Aysun Kanat ve iki çocuk çeşitli yerlerinden yaralandılar. Yaralılara ilk müdahale Çankırı Devlet Hastanesi'nde yapıldı.

AHMET KANAT: MÜTEAHHİDİN İHMALİ BİZLERİ ÖLÜME GÖTÜRÜYORDU

Yaşanan elim kaza sonrası kendisine ulaştığımız Ahmet Kanat; "Arabamın bakımı için Ankara'ya gitmiştim. Dönüş yolunda Korgun'dan Kurşunlu'ya giderken demiryolunu geçtikten sonra virajı dönüp rampaya sarıyordum ki birden kendimi iki metre genişliğinde yaklaşık 5 metre yüksekliğinde menfezin içerisinde buldum! Köprücük kemiğim kırılmış. Kasıklarda ağrı var. Ayaklarım üzerinde duramıyorum. Allah'tan verilmiş sadakamız varmış ki her birimiz canımızdan olmadık." derken kaza yaptıkları yerde herhangi bir uyarı levhasının olmamasını da şöyle değerlendirdi:

"Yol yapımını üstlenen müteahhit böylesi bir çalışmanın olduğu yere uyarıcı ışıklandırma yapar. O da yetmez çevresini şeritle donatır! Gel gör ki kaza yerinde böylesi uyarıları görmek ne mümkün! Çok fazla süratli gitmememe karşın böylesi bir kazayı ucuz atlattığımızı düşünüyorum. Müteahhidin ihmali bizleri çoluk-çocuk, dede-torun az daha ölüme götürüyordu."

cankiri-kaza-ahmet-kanat-resim-08.jpg

KAZA SONRASI SABAH ERKEN SAATLERDE
TABELANDIRMA VE UYARI İŞARETLERİ KONULDU

Öte yandan kaza sonrası bugün sabah erken saatlerde yolun yapımını üstlenen müteahhit firma tarafından tabela ve uyarı işaretlerinin yerleştirildiği görüldü.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler