AK Parti listeden sildi!

AK Parti listeden sildi!

AK Parti, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ismini kendi internet sitesinde yer alan ''AK Parti milletvekilleri'' listesinden sildi.

AK Parti’den istifa ederek yollarına bağımsız devam etme kararı alan İdris Bal, Hakan Şükür, İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay ve Haluk Özdalga ile istifası bugün resmileşen Erdal Kalkan’ın isimleri AK Parti internet sitesinde yer alan milletvekilleri listesinden çıkarıldı. Ancak Bakanlıktan ve vekillikten istifa ettiğini açıklayan Erdoğan Bayraktar’ın ismi AK Parti listesinden çıkarılmasına rağmen, TBMM’nin listesinde "AK Parti vekili" olarak kaldı. 

AK Parti’de “istifalar dönemi”, dershane tartışmalarının ardından partiye muhalif açıklamalarıyla öne çıkan Kütahya Milletvekili İdris Bal ile başladı. Bal, kesin ihraç istemiyle AK Parti disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine istifa etti. 

17 ARALIK İSTİFALARI
Dershane tartışmalarının gündemdeki yerini yolsuzluk tartışmalarına bırakacağı 17 Aralık tarihinden sadece bir gün önce ise İstanbul milletvekili Hakan Şükür, “dershanelerin kapatılması tartışması ve bu süreçte hizmet hareketiyle ilgili yapılan eleştirileri gerekçe göstererek” partisinden istifa etti. 

17 Aralık tarihinde, İstanbul merkezli başlayan “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonu da bazı bakanların istifa etmesine sebep olurken, kabine değişikliği ile bu bakanların yerlerine yeni isimler atandı. 

İstifa eden bakanlardan olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar partisinden ve vekillikten de istifa ettiğini katıldığı bir canlı yayında dile getirirken, Başbakan Erdoğan’ı da istifaya davet etti. 

Bakanların istifalarını açıkladığı gün AK Parti camiası adına dikkat çekici bir istifa haberi daha geldi. Partinin kurucuları arasında yer alan Eski İçişleri Bakanı, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin de istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. 

İktidar partisini derinden sarsan istifalar bununla bitmedi ve partiden kesin ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk edilen İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Ankara Milletvekili Haluk Özdalga’dan da istifa haber geldi. İhracı istenen bir diğer isim olan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan’ın Twitter’dan duyurduğu istifası da bugün resmileşti. 

ERDOĞAN BAYRAKTAR’I AK PARTİ ÇIKARDI, TBMM BIRAKTI 
İstifalar devam ederken, TBMM ve AK Parti’nin internet sitesinde yer alan “24. Dönem Milletvekilleri Listesi”nde de güncellemelere devam ediliyor. Listeye göre, AK Parti’den istifa eden İdris Bal, Hakan Şükür, İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay ve Haluk Özdalga “bağımsız” olarak yoluna devam ederken, bu vekillerin isimleri AK Parti internet sitesinde yer alan listeden de çıkarıldı. Ancak bakanlıktan, partisinden ve vekillikten istifa ettiğini duyuran Erdoğan Bayraktar’ın TBMM listesinde hala AK Parti Trabzon milletvekili olarak görülmesi dikkat çekti. Öte yandan Bayraktar’ın AK Parti’nin internet sitesindeki milletvekilleri listesinde de yer almadığı görüldü. 

Bugün istifası resmileşen Erdal Kalkan da TBMM listesinde AK Parti İzmir Milletvekili olarak görülürken AK Parti, resmi istifayı beklemeden kendi listesinden Kalkan’ın ismini çıkardı. 

Bakanlıklardan istifa eden Zafer Çağlayan ve Muammer Güler’in AK Parti vekilliği ise devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler