Aliyev Türkiye'ye gelmiyor

Aliyev Türkiye'ye gelmiyor

Türkiye'ye gelip gelmeyeceği günlerdir tartışılan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı önceden planlanan programını gerekçe gösterip Türkiye'ye gelmeme kararı aldı.

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Türkiye'de düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne katılmayacağı ileri sürüldü

Azerbaycan merkezli Report haber ajansının aktardığı bilgilere göre Aliyev, daha önceden planlanan etkinlikler ve yoğun çalışma programı nedeniyle zirvede yer alamayacak.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in talimatıyla, Türkiye'deki TDT Zirvesi'nde Azerbaycan'ı Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov temsil edecek.

Azerbaycan heyetinin, zirve kapsamında düzenlenecek diğer toplantı ve etkinliklere de aktif katılım sağlayacağı belirtildi.

Aliyev'in 30 Ekim'de Bakü'de düzenlenecek FIFA U-15 Dünya Şampiyonası ve Festivali'nin final karşılaşmasının ardından yapılacak ödül törenine katılacağı bildirildi.

Bakü'nün ilk kez ev sahipliği yaptığı belirtilen organizasyonun final maçı ve resmi kapanış töreni de aynı gün düzenlenecek.

Aliyev'in finalistlere ödüllerini vereceği törene katılımının daha önceden planlandığı kaydedildi.

TDT DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ ANKARA'DA BAŞLADI

Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) 13. Zirvesi kapsamında düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Ankara'da başladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya, Türk dünyasından dışişleri bakanları ve üst düzey temsilciler katıldı.

Basına kapalı düzenlenen toplantıda, teşkilat bünyesindeki işbirliğinin geliştirilmesi ve kurumsal yapının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi bekleniyor.

TOPLANTIYA KİMLER KATILIYOR?

Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye dışından şu isimler katılıyor:

  • Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov

  • Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi

  • Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev

  • Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyor Saidov

  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu

  • Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Mekan İşanguliyev

  • Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev

TOPLANTININ GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda, TDT üyesi ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve teşkilatın kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar ele alınıyor.

Toplantının, 30 Ekim'de düzenlenecek liderler zirvesi öncesinde gündem başlıklarının değerlendirilmesi açısından önem taşıdığı belirtiliyor.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, toplantı kapsamında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de yapıyor.

LİDERLER 30 EKİM'DE ANKARA'DA BULUŞACAK

Türk Devletleri Teşkilatı'nın 13. Zirvesi, 30 Ekim Cuma günü Ankara'da düzenlenecek.

Zirvede, Türk devletleri arasındaki siyasi, ekonomik ve diplomatik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konuların ele alınması bekleniyor.

Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın da liderler zirvesi öncesindeki hazırlıklara katkı sağlaması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.