AK Parti'de 'aday adaylığı' müracaatları başladı

AK Parti'de 'aday adaylığı' müracaatları başladı

AK Parti’de yerel seçimler için adaylık başvurusu süreci başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, aday müracaatlarının dijital ortamda alınmaya başlandığını açıkladı.

25 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için AK Parti’de aday adaylığı müracaatları başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, belediye başkanlığı için adaylık başvurularının 10 Kasım Cuma günü itibaren alınmaya başlandığını açıkladı.

Ön başvurularının dijital ortamda alınacağını söyleyen Yavuz, sonrasında aday formunun sıcak imzalı şekilde partiye teslim edilmesi gerektiğini anlattı.

AİDAT YOK, GAZZE'YE BAĞIŞ VAR

Ali İhsan Yavuz, AK Parti’nin bu seçimde adaylık aidatı almayacağını, bunun yerine Gazze’ye bağış toplanacağını söyledi. Yavuz; "Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak." diyen Yavuz, "Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacak." şeklinde konuştu.

MECVUT VEKİLLER BAŞVURU YAPAMACAK

Yavuz, AK Parti’nin mevcut milletvekillerinin, kendilerine görev verilmediği sürece aday adaylığı için başvuruda bulunamayacağını açıkladı. Yavuz, "Mevcut milletvekillerimiz kendileri öyle bir görev takdim edilmediği sürece kendilerinden adaylık müracaatı almayacağız." diye konuştu.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 17 KASIM

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları 17 Kasım’a kadar devam edecek. Meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği başvuruları da Cuma günü başlarken, bu süreç de 3 Aralık’a kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler