Ak Partide final zamanı

Ak Parti'de final zamanı

Ak Parti’de, milletvekili aday listeleri için son aşamaya gelindi. Listeler önümüzdeki hafta “kozmik oda”da Başbakan ve 6 kurmayı tarafından son halini alacak.

AK Parti’de 12 Haziran seçimlerine yönelik milletvekili aday listelerinin belirlenmesi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Listeler önümüzdeki hafta “Kozmik oda”da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 6 kurmayının yapacağı belirlemeyle son halini alacak.

İktidar partisinde, temayül ve mülakatların ardından genel başkan yardımcıları ile grup başkanvekillerinden oluşan 6 komisyon halen çalışmalarını sürdürüyor. Bu komisyonlar, 5 bin 599 kişilik aday adayını bin 500’e indirecek. Her ilden çıkartılacak milletvekili sayısının 3 katı aday adayı nihai komisyona gönderilecek.

ERDOĞAN “KOZMİK ODA”DA
Başbakan Erdoğan önümüzdeki hafta aday listelerinin kesinleştirileceği toplantılarına başlayacak. Liste öncelikle 600 kişiye indirilecek. Erdoğan’ın yüzde 6 oranındaki kontenjanını kullanmasının ardından 550 kişi netleşecek ve 11 Nisan günü YSK’ya verilecek.

Bu toplantılara Erdoğan’ın yanı sıra Genel Sekreter Naim Şahin, Genel başkan yardımcıları Hüseyin Çelik, Ekrem Erdem ve Haluk İpek ile grup başkanvekillerinden Bekir Bozdağ ve Nurettin Canikli katılacak. Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin de yer alacak.

Erdoğan başkanlığında 3 veya 4 gün sürmesi beklenen toplantıların yapılacağı yer açıklanmayacak. 2007 seçimleri öncesinde listelere, Erdoğan’ın Subayevleri’ndeki evinde son şekli verilmişti. Listenin tesliminden hemen sonra da AKP’nin Seçim Beyannamesi kamuoyuna açıklanacak. AKP’nin 2023 hedeflerini esas alan bir içerikle hazırlanan beyannamedeki hedefler, 4+4+4, toplamda 12 yıllık bir hedef olarak belirledi.

kaynak: gazeteport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler