Ak Partide kadınlar Fatma Öztürke emanet

Ak Parti'de kadınlar Fatma Öztürk'e emanet

Ak Parti Çankırı İl Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

AK Parti Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi dün 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in kar engeli nedeniyle katılamadığı toplantı milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşti.

Divan başkanlığına AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu’nun seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden kongrede ilk olarak Kadın Kolları Başkanlığına gönderilen kongre mesajları okundu.

Ardından bir açılış konuşması yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Öztürk, AK Parti’nin sürekli büyüdüğünün ve şu anda Çankırı’da 3 bin 315 üyesi olduğunu söyledi.

"AK PARTİ BAYRAĞINI TAŞIMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in hava şartları nedeniyle kongreye katılamadığını belirten Öztürk, ‘Sözlerime çok değerli bakanım diye başlayacaktım, ama kendileri kara saplandığı için aramızda bulunamıyor. Ben sayın vekillerimden izin isteyerek, yine o şekilde başlamak istiyorum’ dedi.   

Salona katılmayan isimleri selamlayarak sözlerine başlayan Öztürk, AK Parti’nin geçmiş çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Türkiye’nin AK Parti’ye, AK Parti’nin de kadınlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Öztürk, “Ben AK Parti bayrağını taşımaktan gurur duyuyorum” dedi.

ÇİVİTCİOĞLU: HER OLUMSUZ OLAYDA
AK PARTİ'YE VURMAYA ÇALIŞANLAR VAR

Faaliyet raporlarının görüşülmesiyle devam eden kongrede protokol konuşmalarına geçildi. İlk protokol konuşmasını İl Başkanı Salim Çivitcioğlu yaptı. Çivitcioğlu, son yıllarda kadınlar için büyük çalışmalar yapıldığını ve kadınların siyasette daha aktif hale getirildiğini söyledi.

En güçlü kadın kollarına sahip olan partinin AK Parti olduğunu kaydeden Çivitcioğlu, ‘Sizden aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Her olumsuz olayda AK Parti’ye vurmaya çalışanlar var, ama biz onlarla değil, onlara rağmen buralara geldik’ dedi.

FİLİZ: GENÇLERİMİZİ YAREN KÜLTÜRÜ İLE YETİŞTİRECEĞİZ

Protokol konuşmalarının devamında kürsüye çıkan Milletvekili Hüseyin Filiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yolda kaldığını söyleyerek sözlerine başladı. Bakan Şahin’den selam getirdiğini belirten Filiz, ‘Benden selamını sizlere iletmemi rica etti. “Başka bir zaman geleceğim” dedi. O selamı sizlere iletiyorum” dedi.

AKP’nin kadınları her anlamda öne çıkarttığını söyleyen Filiz, ’Bizim 46 kadın vekilimiz var. CHP bunun yarısına bile ulaşamazken, MHP’nin sadece 5 kadın vekili var. Buradan bile kadına verilen değeri görebiliriz’ dedi.

Konuşmasının devamında dindar nesil tartışmalarına da değinen Filiz, ‘Biz gençlerimizi yaren kültürü ile yetiştireceğiz. Bunun için de siz kadınlara büyük görevler düşüyor’ dedi.

ŞAHİN: OSMANLI'NIN YENİDEN DİRİLİŞİNİN
ÖNÜNE SET ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Filiz’in ardından kürsüye çıkan milletvekili İdris Şahin, elverişsiz hava şartlarına rağmen salonu dolu gördüğü için mutlu olduğunu kaydetti.

Parti çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren Şahin lafı başörtüsü konusuna getirdi. Halkın geçmişi çok çabuk unuttuğunu belirten Şahin, ‘Çok çabuk unutuluyor. Bakın başörtüsü 10 yıl önce sorun oluyordu. Şükürler olsun ki başbakanımız sayesinde 10 yılda demokratik bir ortama geldik. Ne kadar gurur duysak azdır, çünkü biz siyasete başlarken, insanlarımızı mutlu etmek için başlamıştık’ ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda ülke üzerinde ciddi oyunlar oynandığını kaydeden Şahin, ‘Suriye’de İran’daki sıkıntılar, Osmanlı’nın yeniden dirilişinin önüne set çekilmeye çalışıldığındandır’ dedi.

Konuşmasının devamında parti çalışmalarına yer veren Şahin, kadınlardan yapılan çalışmaları halka anlatmalarını istedi. Konuşmaların sonunda tek liste ile yapılan oylamalarda AK Parti,  Kadın Kolları Başkanı Fatma Öztürk’le yola devam derken, Öztürk’ün listesinde şu isimler yer aldı;

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Döndü Canbaz, Emine Gümüş, Gülhan Manici, Av. Gamze Celen, Munise Çetiner, Neriman Filiz, Aysel Kitir, Songül Gür, Zeliha Özcan, Hülya Dolaş, Ayşe Atlı,  Ecz. Özlem Önel, Hatice Salık, Serap Civelek, Mualla Kara, Emine Balas, Semiha Yıldız, Sema Usta, Pınar Aslan, Sevim Demir, Ayşe Şahin, Ayşe Karabıyık, Nuray Durmuş, Songül Sercan, Çilem Erdem, Hacer Aslan, Münevver Güleşen, Süreyya Genç, Zeliha Özdemir.

Kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler