Akdeniz Oyunlarına muhteşem açılış

Akdeniz Oyunları'na muhteşem açılış

Türkiye'de ikinci kez Mersin'de yapılan 17'inci Akdeniz Oyunları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı

Ülkemizde ilki İzmir'de 1971 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'nın Mersin Stadyumu'ndaki açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (lOC) Başkanı Jacgues Rogge ile birlikte yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
 
ERDOĞAN: MERSİN'DE PROVA YAPIYORUZ
Ece Vahapoğlu ile Burak Hakkı'nın Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak üç dilde sunuculuk yaptığı açılış öncesi Mazhar Alanson mini bir konser verdi. Karartılan saha içine katılımcı tüm ülkelerin bayrakları yansıtılırken, havai fişeklerin patlamasıyla görsel bir şölen yaşandı.
 
Alanda oyunların resmi maskotu Carreta-Caretta tablosu çıkarken, arkasındaki güneş fonu Mersin'i simgeledi. Türk Bayrağı ile Uluslararası Akdeniz Oyunları Bayrağı'nın stadyuma girişinin ardından ise organizasyona katılan ülkelerinin sporcuları geçiş yaptı.
 
Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği mesaj okundu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konuşmasında organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Suat Kılıç, 18 aydır gece gündüz çalışarak Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan tesisler yaparak Akdeniz Oyunları'na hazırlandıklarını söyledi.
 
Kılıç, son 2 yılını memleketi Samsun'a gittiği kadar Mersin'e geldiğini ve kendini artık Mersinli gibi hissettiğini anlattı. Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi, Fransızca olarak yaptığı konuşmada Akdeniz Oyunları'nı kısa sürede hazırlayan Türk yetkililere teşekkür etti.
 
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (lOC) Başkanı Jacgues Rogge da konuşmasında sporculara iyi şanslar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler