AKP Çankırı ilçe belediye başkan adaylarında son dakika

AKP Çankırı ilçe belediye başkan adaylarında son dakika

AK Parti Çankırı'da 11 ilçe belediye başkan adayları Cumartesi günü Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda yapılacak 'aday tanıtım programı' ile açıklanacak.

AK Parti Çankırı ilçe belediye başkan adayları Cumartesi günü Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda saat 16:30'da gerçekleştirilecek programla kamuoyuna ilan edilecek.

Hatırlanacağı gibi Sözcü18 Haber Merkezi olarak 30 Ocak 2024 Salı günü yaptığımız "AK Parti Çankırı'da ilçe belediye başkan adayları şekillendi" başlıklı haberimizde Kızılırmak ilçesi hariç olmak üzere geriye kalan 10 ilçenin 'aday' ismini açıklamıştık.

AK Parti Çankırı tabanının ilçelerde açıklanacak 'belediye başkan adayları'nı merakla beklediği biliyoruz. Sözcü18 Haber Merkezi olarak bu haberimizde, sizlere ilk haberimizde 'belediye başkan adayı'nı yazmadığımız Kızılırmak ilçesinden başlamak istiyoruz.

KIZILIRMAK'TA 'BAYAR SOYSAL' DÖNEMİ SONA ERDİ!

Mart 2009'da yapılan mahalli idareler seçiminde ilk kez belediye başkan adayı olarak girdiği seçimlerden kazanarak çıkan Bayar Soysal, 2014 ve 2019 seçimlerinde de aynı başarıyı gösterince 3 kez üst üste Kızılırmak ilçe 'belediye başkanı' olmayı başardı.

Ve geldik 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlere... Parti tüzüğüne göre 3 kez üst üste 'belediye başkanı' seçilen isimlerin 4'üncü kez 'yeniden aday gösterilmeme' kuralının da ortadan kalkmasıyla Bayar Soysal'ın bir kez daha 'belediye başkan adayı' olarak gösterileceği yönündeki 'beklentiler' Şubat ayının ilk günlerinden birden 'tersine' (!) döndü...

aday-tanitim-resim-02.jpg

Kızılırmak'ta 'neler yaşandı' da Bayar Soysal'ın 'belediye başkan adayı' olarak gösterilmeme kararı alındı?

Bu sorunun cevabını 'net' olarak ortaya koymak bugün için mümkün değil! Çünkü; Başkan Soysal'ın aday olamamasının arka planı oldukça geniş bir bohça!

İsterseniz gelin biz bu bohçayı açmadan (ilerleyen günlerde Vedat Beki'nin kaleminden adeta 'yazı dizisi' olacak düzeyde olmak üzere) "AK Parti'nin Kızılırmak Belediye Başkan adayı kim?" sorusunun cevabını verelim...

AK PARTİ'NİN KIZILIRMAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: MEHMET BULUT

mehmet-bulut-akp-kizilirmak-resim-02.jpg

Mehmet Bulut; 23 Şubat 1987 doğumlu. Yani 37 yaşında...

İlk ve orta öğrenimini Kızılırmak İlköğretim Okulu'nda, lise eğitimini Kızılırmak Çok Programlı Lisesi Muhasebe bölümünde tamamladı.

Sonrasında Açık Öğretim Fakültesi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Ön Lisans Sosyal Hizmetler Bölümü'nden mezun oldu. Halen Açık Öğretim Fakültesi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor.
2010-2012 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 'uzman çavuş' olarak görev yaptı. 2012 yılında istifa edere 2013 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nde 'memur' olarak göreve başladı.

Halen aynı müdürlükte 'memur' olarak görev yapmakta iken 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti'den Kızılırmak Belediye Başkan aday adaylığı için 10 Kasım 2023 tarihinde görevinden istifa etti. Mutlu, evli ve 2 çocuk babası.

VE GELELİM DİĞER İLÇELERE

Kızılırmak dışında kalan 10 ilçede; Ilgaz, Çerkeş, Kurşunlu, Atkaracalar, Orta, Şabanözü, Eldivan, Korgun ve Yapraklı'da AK Parti'nin belediye başkan adaylarında (30 Ocak 2024 tarihli haberimizde yeralan isimler) bir değişiklik yok.

İşte AK Parti Çankırı ilçe belediye başkan adayları:

Atkaracalar - HARUN OFLAZ (Mevcut başkan)

Bayramören - RAŞİT GÜNGÖR (Esnaf)

Çerkeş - HASAN SOPACI (Mevcut başkan)

Eldivan - MUSTAFA LAFCI (Mevcut başkan)

Ilgaz - MEHMED ÖZTÜRK (Mevcut başkan)

Kızılırmak - Mehmet Bulut (Kamu personeli)

Kurşunlu - ŞAKİR KAYMAK (Mevcut başkan)

Korgun - ALİ ÖZEN (İş insanı)

Orta - FERHAT DANACI (Esnaf)

Şabanözü - FAİK ÖZCAN (Mevcut başkan)

Yapraklı - İHSAN HAYDAR (Emekli)

VE GELELİM AK PARTİ'NİN ÇANKIRI BELDE ADAYLARINA

Bu başlık altında en ilginç detay, Orta ilçesi Yaylakent beldesi ile ilgili vereceğimiz ayrıntıda yatıyor olabilir. Bilindiği gibi Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede, son yılların en 'tartışmalı' belediye başkanlarından biri olarak karşımıza çıkıyordu!

Belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirmiş olduğu başarılı 'ben yaptım oldu' (!) icraatlerinin sonucu 2023 yılında Şabanözü Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan bir iddianame ile halen Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmakta! Savcı, Kadir Dede hakkında işlediği iddia edilen suçlarla ilgili toplamda 44 yıl 'hapis' cezası isteniyor!

Tüm bu iddialara ve de somut gelişmelere karşın AK Parti, Kadir Dede'yi Yaylakent Belde Belediye Başkan adayı olarak açıklayacak.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler