AK Parti Çankırı'da ilçe belediye başkan adayları şekillendi

AK Parti Çankırı'da ilçe belediye başkan adayları şekillendi

AK Parti Çankırı ilçe belediye başkan adaylarının 'resmi' açıklamasına sayılı saatler kala başta parti tabanı olmak üzere aday adayları ve 'yeniden aday gösterilme' beklentisi içerisinde olan mevcut belediye başkanlarını heyecan sardı...

AK Parti Çankırı'da Merkez ilçe belediye başkan adayının iş insanı Hüseyin Filiz olarak açıklanmasından sonra gözler ilçe belediye başkan adaylarının 'resmi' açıklamasına çevrildi.

Ancaaakkk...

Her seçim öncesi olduğu gibi Sözcü18 Haber Merkezi, AK Parti Genel Merkezi'nden ya da AK Parti Çankırı İl Başkanlığı'ndan önce partinin ilçe belediye başkan adaylarını 'öncesinden' hem de 'tam isabet' açıklamayı nasıl başardıysa bugün de, 31 Mart 2024'e gidilen yolda bu 'istikrarlı' geleneğini sürdürmenin gayretinde...

İşte AK Parti Çankırı ilçe belediye başkan adayları:

Atkaracalar - Harun Oflaz (Mevcut başkan)

Bayramören - Raşit Güngör (Esnaf)

Çerkeş - Hasan Sopacı (Mevcut başkan)

Eldivan - Mustafa Lafcı (Mevcut başkan)

Ilgaz - Mehmed Öztürk (Mevcut başkan)

Kurşunlu - Şakir Kaymak (Mevcut başkan)

Korgun - Ali Özen (Besici)

Orta - Ferhat Danacı (Esnaf)

Şabanözü - Faik Özcan (Mevcut başkan)

Yapraklı - İhsan Haydar (Emekli)

KIZILIRMAK'TA İBRE BAŞKAN BAYAR'DAN YANA ANCAK...

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Kızılırmak ilçe Belediye Başkanı Bayar Soysal, 3 dönem üst üste AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak seçimlere girdi ve kazandı... AK Parti'nin tüzüğüne göre 3 dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Bayar Soysal'ın 'başkan adayı' olarak gösterildiği 4'üncü dönem olacak.

İşte bu durum başta AK Parti İl Yönetimi olmak üzere Genel Merkez'i de sıkıntıya sokuyor. Fakat ortadaki 'parti tüzüğü'ne göre yapılması gerekenlere başta Belediye Başkanı Bayar Soysal olmak üzere kendisini destekleyenler de tepkili!

"BAYAR SOYSAL'IN DIŞINDA BİR BAŞKA ADAYLA AK PARTİ KIZILIRMAK'TA SEÇİM KAZANAMAZ" (!)

Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Koray Erdoğan'ın beraberindeki il yöneticileriyle birlikte Kızılırmak'a yaptığı ziyarette, başta Belediye Başkanı Bayar Soysal olmak üzere kendisini destekleyenler İl Başkanı Erdoğan'a adeta "gövde gösterisi" (!) daha doğrusu tabir yerindeyse 'aba altından sopa' (!) gösterdiler!

Ziyarette Bayar'ı destekleyenler "Belediye Başkan adayı olarak Bayar Soysal gösterilmez ise bizler AK Parti'yi desteklemeyiz! AK Parti bu ilçede bir başka adayla seçim kazanmayı unutsun!" dedikleri iddia edildi...

Yaşanan bu gelişmeler ışığında AK Parti Genel Merkezi'nin Kızılırmak ilçe belediye başkan adayı olarak nasıl bir uygulamaya gireceği gerçekten merak konusu... Edindiğimiz siyasi hava, parti tüzüğünün bir şekilde 'görmezden gelinerek' (!) Bayar Soysal adına uygulanmayacağı ve 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerine 4'üncü kez olmak üzere Soysal'ın aday gösterileceği yönünde..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
289 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler