AKP Üsküdar’a Kabe getirdi

AKP Üsküdar’a Kabe getirdi

Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan Kabe maketi birçok kesimin tepkisine neden oldu.

Açılışını bizzat AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yaptığı “Kabe” önünde bazı vatandaşların Kur’an okuduğu görüldü. Bu görüntü İslamcılar arasında tartışma konusu olurken, bazı İslamcılar bu durumun dinen çok sakıncalı olduğunu savundu.

Odatv’nin haberine göre Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemi canlandırmaya çalışan Üsküdar Belediyesi, içerisinde Kabe, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunun maketlerinin bulunduğu “Asr-ı Saadet Köyü”nü kurdu.

ZEMZEM SUYU MU DAĞITTI
Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, zemzem kuyusunun maketinden doldurduğu suyu açılışa katılanlara dağıttı. Birçok kişi o sudan içmek için sıraya girerken, suyun gerçekten zemzem suyu olup olmadığı da yine tartışma konusu oldu. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nin bahçesine kurulan “Asr-ı Saadet Köyü”nün bir hafta açık kalacağı öğrenildi.

KUTSAL TOPRAKLARA GİDEMEYENLER DUYGULARINI BURADA YAŞASINLAR
Asr-ı Saadet Köyü’nün neden kurulduğunu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen şu sözlerle açıkladı: “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle oluşturulan Asr-ı Saadet Köyü ile Efendimize ‘İyi ki doğdun’ dediğimiz şu günlerde Kabe toprağı şehrimizde o duyguları yaşayalım, zihnimizde, gönlümüzde canlandıralım istedik. 7′sinden 70′ine kutsal topraklara gidemeyen kardeşlerimizin en azından bu şekilde o duyguları yaşamalarını arzu ettik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler