AKP'den bekçilere geniş yetkiler tanıyan kanun teklifi

AKP'den bekçilere geniş yetkiler tanıyan kanun teklifi

Bekçilere geniş yetkiler tanıyan kanun teklifi AKP tarafından Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Mahalle bekçilerinin vatandaşlara kimlik sorup soramayacağına ilişkin tartışmalar sürerken, AKP Meclis Başkanlığı’na sunduğu bekçilere geniş yetkiler tanıyan kanun teklifi ile tartışmalara son noktayı koydu.

AKP’li milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinde kimlik sorma yetkisi dahil olmak üzere bekçilere geniş yetkiler tanıyan düzenlemeler yer alıyor.

BEKÇİLER DE VATANDAŞTAN KİMLİK SORACAK
18 Maddeden oluşan teklife göre, çarşı ve mahalle bekçileri kimliklerini ibraz etmek suretiyle vatandaşlardan kimlik sorabilecekler. Bunun yanı sıra suç işleme sırasında ve sonrasında bekçilere müdahale etme ve gözaltına alma hakkı tanınıyor. Suç mahallindeki delilleri muhafaza altına almak, kaybolmamalarını sağlamak ve ortadan kaldırılmasını engellemekte bekçilerin görevleri arasında yer alıyor.

POLİSİN YANISIRA JANDARMA İLE DE ÇALIŞACAKLAR
Suçluları gözaltına aldıktan sonra polisle çalışan bekçiler kanun teklifinin yasalaşması ile jandarmayla da birlikte çalışacaklar.

Teklif hakkında bilgi veren AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bekçilerin görevlerini hukuk devletine uygun şekilde yerine getirmesi için kanun teklifi verdiklerini belirtti.

Muş’un verdiği bilgilere göre, bu güne kadar bekçiler tarafından 58 bin aranan şahıs hakkında işlem yapıldı. 2018 Yılından itibaren 3 bin 643 hırsızlık olayına bekçiler tarafından müdahale edildi.

21 BİN 300 BEKÇİ GÖREV YAPIYOR
Türkiye’de toplam 21 bin 300 çarşı ve mahalle bekçisi emniyet teşkilatına dahil olarak görev yapıyor. 8 bin 200 bekçi ise bu yıl içinde atamalarının yapılmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler