AKP’li belediyeye eleman alımında işlenen 'rezalet'

AKP’li belediyeye eleman alımında işlenen 'rezalet'

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, "Bugün gündeme getirdiğim Tatvan Belediyesine usulsüz eleman alımı işi iptal edildi" dedi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, AKP'li Tatvan Belediyesi'ndeki işe alımlarla ilgili bir paylaşım yaptı. Aygül, ‘belediye alınan personel listesi’ başlığının ve ‘belediye başkanının akrabası, milletvekilinin akrabası, meclis üyesinin oğlu, başkanın kontenjanı, eski gençlik kolları başkanı' gibi ifadelerin yer aldığı bir belge paylaştı.

“BU REZİLLİĞE SON VERİN”

Aygül, konuyla ilgili “Kimseye rencide etmemek için isimleri kapattım. Rezil durumun vehametini anlamak için referans kısmındaki bilgilere bakın yeter. Bu işte kimin parmağı varsa bu rezilliğe son versin. Bu rezilliğe son vermezseniz, kimlerin parmağı varsa onları rezil ederim” ifadelerini kullandı.

Sinan Aygül, bu fotoğrafı “Hâlihazırda belediyede sigortasız çalışan, olası bir alımda kendilerinin alınmasını bekleyen, alınmamaları üzerine tepki gösteren, tepki gösterdikleri için ‘artık işe gelmeyin’ denilen belediye işçileri” ifadeleriyle paylaştı.

CHP İL BAŞKANI YARDIM: BELEDİYE DEĞİL AİLE ŞİRKETİ

CHP İl Başkanı Yardım da konuyla ilgili SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Tatvan Belediyesi’nde 48 kişi 7-8 yıldır sigortasız, kadrosuz çalıştırılmış.

* Şimdi İŞ-KUR üzerinden alım yapılacak öncelik bu insanların olması gerekirken; Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin, Milletvekillerinin, Meclis Üyelerinin, AKP Gençlik Kolları Başkanının akrabaları, yandaşları işe başlatılmış. Bu kişiler belediyede iş de yapmayacak, çalışmayacaklar da hepsi bankamatik memuru olacak.

* Allahlarından bulsunlar 7-8 yıldır kadro bekleyen o insanların günahı ne, insanları bir eşya gibi kullanıp şimdi kapının önüne bırakmak hangi vicdana sığar.

* Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Yaklaşık 100 bin nüfusu olan Tatvan’da belediye olmuş aile şirketi.

Sinan Aygül, belgeyi “Tatvan Belediyesine İşkur üzerinden alınacak kişilerin isimleri ve referansları” notuyla paylaştı.

“PARTİ GENEL MERKEZİ TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ”

Sinan Aygül, konuyla ilgili son gelişmelere dair yaptığı açıklamada “Bugün gündeme getirdiğim Tatvan Belediyesine usulsüz eleman alımı işi iptal edildi. Bitlis milletvekili Vahit Kiler, haberimden birkaç saat sonra beni aradı. Yapılan bu eleman alımı işleminin tepkiler üzerine parti genel merkezi tarafından iptal edildiğini söyledi. Alımları İŞKUR üzerinden yapıldığı için Bitlis İl Müdürlüğünden de iptal edildiğini teyit ettim. Konunun muhatabı olan belediye de iptal edildiğini teyit etti” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ VEKİL: BİR YANLIŞLIK OLMUŞ, O YANLIŞI İPTAL ETTİK

Tepkiler üzerine AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, belediyedeki eleman alımı işleminin parti genel merkezi tarafından iptal edildiğini açıkladı.

SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan Kiler, Tatvan Belediyesi’nde kadro bakleyenlerin hakkını koruyacaklarını ifade ederek, “Dün Tatvan Belediyesi’nde kim çalışıyorsa, yarın da onlar çalışacak. Kimsenin hakkını ihlal etmek söz konusu değil. Bir yanlışlık olmuş ve o yanlışı iptal ettik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler