AKP'li Haliliye Belediye Başkanı'na iki soruşturma birden

AKP'li Haliliye Belediye Başkanı'na iki soruşturma birden

Hakkında yurt dışı yasağı kararı verilen Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Canpolat hakkında bir gelişme daha oldu.

HAKKINDA yurt dışı yasağı kararı verilen Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Canpolat hakkında bir gelişme daha oldu. Verilen soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Canpolat hakkında açılan iki soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Yerlikaya, soruşturmanın detayı ve Canpolat hakkında yurt dışı çıkış yasağı verilip verilmediği sorularını ise yanıtsız bıraktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın "hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulduğu" iddialarıyla gündeme gelen Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Canpolat’a ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Tanal, Canpolat hakkında 2016 yılından bu yana yürütülen herhangi bir soruşturma olup olmadığını ve yine Canpolat hakkında verilmiş yurt dışına çıkış yasağı kararı bulunup bulunmadığını sormuştu.

Tanal’ın sorularını yanıtlayan Bakan Yerlikaya, Canpolat hakkında bugüne kadar açılmış iki ayrı soruşturma bulunduğu bilgisini verdi. Yerlikaya, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Nisan 2023 ve 17 Mart 2023 tarihlerinde olmak üzere başlattığı iki ayrı soruşturma ile ilgili işlemlerin devam ettiğini ifade etti. Ancak Yerlikaya, Canpolat hakkında açılan soruşturmaların detayı ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verilip verilmediği sorularını yanıtsız bıraktı.

HALİLİYE BELEDİYESİ SOSYAL MEDYA HESABI YALANLADI

Bakan Yerlikaya’nın yanıtına karşın Haliliye Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, soruşturmalardan biri ile ilgili bir belge paylaşıldı. Belgede, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermediği belirtilerek, "Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat ile alakalı bahse konu herhangi bir soruşturma yürütülmediği evraklarda sabittir" denildi.

Bakan Yerlikaya tarafından verilen yanıtı sosyal medya hesabından paylaşan Tanal, şu ifadeleri kullandı:

"AKP’li Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat hakkında yürütülen herhangi bir soruşturmanın olup olmadığına ilişkin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermiştim. Bakan Ali Yerlikaya’nın önergemize verdiği yanıtı aynen paylaşıyoruz.

Bu aşamada Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a soruyoruz. Hangi suçlardan dolayı hakkınızda soruşturma devam etmektedir? Belediye başkanlığı makamı, şeffaflık gerektiren bir makamdır. Şanlıurfa halkının hakkınızdaki soruşturmaların detayını öğrenme hakkı vardır. Şanlıurfalılar adına cevap bekliyoruz!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler