Akşener, Sakık'ı Genel Kurul'dan çıkarttı!

Akşener, Sakık'ı Genel Kurul'dan çıkarttı!

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ağrı Belediye Başkanlığı'na seçilen Sırrı Sakık'ın Genel Kurul salonunda olduğunu fark etmesi üzerine birleşime ara verdi. Akşener'in uyarısı üzerine Sakık Genel Kurul salonundan ayrıldı.


Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında  toplandı. gündemdışı ikinci konuşmanın yapıldığı sırada, Akşener, Genel Kurul  salonunda HDP sıralarında muş eski Milletvekili Sırrı Sakık'ın oturduğunu fark  etti.

Bunun üzerine birleşime ara verdi ve Sakık'ı Başkanlık Divanı'nın  arkasındaki odaya davet etti. Akşener, Sakık'a mazbatasını alarak tercihini  belediye başkanlığından yana kullandığını, dolayısıyla milletvekilliği sıfatının  düştüğünü belirterek solandan ayrılmasını istedi.

Bunun üzerine Sakık, Genel Kurul salonundan ayrıldı.

SAKIK'TAN AÇIKLAMA
Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık,  yasaya göre milletvekilliği sıfatının sürdüğünü, buna rağmen TBMM Genel  Kurulu'nda veda konuşması yapmasına izin verilmediğini savunarak,  "Bugün istifa  edecektim ama hodri meydan, ayın 24'üne kadar istifa etmeyeceğim. Bakalım benim  milletvekilliğimi kim düşürecek?" dedi.

Sakık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün TBMM Genel Kurulu'nda  son kez söz alıp veda konuşması yapmayı planladığını belirtti.

 Ancak, milletvekilliğinin düşmesi gerekçe gösterilerek bu konuşmaya  fırsat verilmediğini anlatan Sakık, "Aslında yasa çok açık ve net. Belediye  başkanı seçilen milletvekili, mazbatasını aldıktan sonra 15 gün içinde görevinde  istifa etme hakkı var. Ben ayın 9'unda mazbatamı aldım. Yani söz konusu süre  devam ediyor. Ben istifa etmeden milletvekilliğim nasıl düşebilir ki? Onlar  yasaları da yok sayıyorlar. Aslında buna yetkileri yok. Kaldı ki vedalaşmak  insani bir şeydir. Bugün veda konuşmamı yaptıktan  sonra istifa etmeyi  düşünüyordum. Ama şimdi hodri meydan. Ayın 24'üne kadar istifa etmeyeceğim.  Bakalım benim milletvekilliğimi kim düşürecek?" diye konuştu.

Sırrı Sakık, bu süre içinde Genel Kurul Salon'na girip girmeyeceği  sorusuna, "Aslında kapıya tank koysalar yine girerim ama gerginlik yaratmak  istemiyorum" yanıtını verdi.

AK Parti'nin Ağrı'daki seçim sonuçlarından dolayı "yaralı" olduğunu  ileri süren Sakık, bu nedenle konuşmasına fırsat verilmediğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler