Albayrak’ın istifasıyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan açıklama yapılacak

Albayrak’ın istifasıyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan açıklama yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık koşullarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Birazdan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medyadan istifasını açıklaması Ankara kulislerinde şok etkisi yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı da olan Berat Albayrak, dün akşam saat 19:00 civarında Instagram’dan yaptığı duyuruda “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım” ifadelerini kullanıldı.

AKP’den bir çok milletvekili istifanın kabul edilmemesi yönünde taleplerini sosyal medyadan iletirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan birazdan açıklama yapılacağı öğrenildi.

Türkiye nefesin tuttu, Berat Albayrak'ın istifasının kabul edilip edilmediğini öğrenmek için bekliyor.

EKONOMİNİN BAŞINA BİNALİ YILDIRIM MI GELİYOR?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiğini açıklamasının ardından istifanın kabul edilmesi durumunda ekonomi yönetiminin kime devredileceği netlik kazanmadı ancak eski Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı olabileceği yönünde beklentiler bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Albayrak’ın istifası ile ilgili bugün öğleden sonra bir açıklama yapılacağını söylediler. Yetkililer ekonomi yönetimi hakkında kararın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği AKP MYK toplantısında ele alınacağını, ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamının kurulmasının ve kabine değişikliği yapılmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler