Ali İsmail Korkmaz davasında savcı 'müebbet' istedi

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı 'müebbet' istedi

5'iinci duruşmaya sıkı güvenlik...

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, aralarında polislerin de bulunduğu kişiler tarafından dövülerek öldürülmesiyle ilgili davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Ali İsmail Korkmaz'ın göğsüne ve başına gelecek şekilde 3 tekme attığını belirterek, sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istedi. Savcı, 2 polis Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin için de delil yetersizliğinden beraat talep etti.

3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve sivil vatandaşlarca dövülerek öldürülmesi sonucu açılan davanın 5'nci duruşması bugün yapılıyor.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI
Bugünkü duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanayi Sokağı’na giren bir gencin tekmelenerek yere düşürüldüğünü; sanıkların yerde olan gence elle ve tekmelerle vurmaya devam ettiklerini; daha sonra Mevlüt Saldoğan’ın göğsüne ve başına gelecek şekilde 3 tekme attığını belirten savcı, buna bağlı olarak hayatını kaybettiğini söylediği gencin Ali İsmail Korkmaz olduğunun da görüntülerle tespit edildiğini belirtti.

Savcı polis Mevlüt Saldoğan hakkında “kasten adam öldürme” suçlamasıyla müebbet hapis cezası isterken, sanık Yalçın Akbulut hakkında ise “kasten yaralama suretiyle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla 12 ilâ 16 yıl hapis talep etti.

Savcı, sivil sanıklardan fırıncı İsmail Koyuncu ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar hakkında ise 8-12 yıl hapis cezası talep etti. Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in ise “delil yetersizliği” nedeniyle beraatini istedi.

Savcı, tutuksuz yargılanan sanık polis memurlarından Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in beraatlerini istedi.

MÜEBBET İSTENEN SANIK: VİCDANEN RAHATIM! 
Hakkında müebbet istenen Sanık Mevlüt Saldoğan "Zor kullandığım kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğu hala belli değil. Bugüne kadar kimseyi yaralama, öldürme kastıyla hareket etmedim. Şerefim üzerine yemin ederim. Vicdanen rahatım!" dedi.

Saldoğan savunmasına şöyle devam etti: 72 saat çalıştım, psikolojim araştırılsın. Olayların neden olduğunu anlamadım ben zaten. Git dediler gittim. TGB'li Atatürkçü gençlere üniversiteliler saldırdı, Eğitim-İş barıştırdı. Bu normal değil.

Ben bir kaşık yemek yemeden amirlerimce görev yerine çağrıldım.

Başbakan Erdoğan ve bakanlar 'Gezi darbe girişimidir' dedi. Ben darbe girişimini bastırdım.

Ben kötü niyetli olsam tanık Semih'i de şahit bırakmamak için öldürürdüm. Öyle biri değilim.

Süre talep etmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. O gün silahımın namlussunda ermi vardı. Güneydoğu'da yaşadığım bazı şeylerden ötürü. Eğer öldürme kastım olsaydı çeker vururdum. Allah her şeyi biliyor. Vicdanım rahat. Tahliyemi talep ediyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler