Alın şu Rektör'ü de Çankırı rahatlasın!

Alın şu Rektör'ü de Çankırı rahatlasın!

Çankırı'da tartışmaların göbeğinden hiç mi hiç düşmeyen tek isim var! O da Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı. Gün geçmiyor ki bu değerli şahsiyetin sergilemiş olduğu icraatler Çankırı'ya zarar vermesin, Çankırılı'yı rahatsız etmesin.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı hakkında bu sayfalarda dile getirdiğimiz sayısız 'olumsuz' haberlere karşın kendisi herhangi bir açıklamada bulunmadı... Ya da bulunmak istemedi!

Ne gerek var ki açıklama yapmaya?

Nasılsa Sözcü18 dile getiriyor...

Sözcü18; Duruş itibariyle sol görüşlü... Yaptığı haberlerle 'muhalif'... Hatta hatta AK Parti icraatlarının düşmanı! O yüzden Rektör Ayrancı hakkında da 'tarafsız' haber yapması mümkün değil...

Rektör Ayrancı'nın bu sayfalardan yapılan haberlere karşı 'açıklama yapmaması'nı sıraladığım düşünce perspektifinden değerlendirdiğimizde ilk etapta aklımıza gelenler 'şimdilik' bu varsayımlardan ibaret...

Özellikle; Rektör Ayrancı'nın 'milli bayramlar'da yani 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı'nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ve de Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının yegane nedeni olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kendisine ayrılan protokolde yerini almaması defalarca bu sayfalardan dile getirildi lakin ne Üniversite'den ne de bizatihi şahsından eleştirilerimiz hakkında olumlu-olumsuz herhangi bir açıklama yapılmadı.

REKTÖR AYRANCI'NIN SON İCRAATİ BARDAĞI TAŞIRDI! 
Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekim ayı ortalarında Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine tabir yerinde olacaksa 'çıkartma' yaptı!

Rektör Ayrancı Üniversite'den 21 kişi ile yaptığı ziyaretle ilgili sosyal medyadan yaptığı 18 Ekim tarihli paylaşımında; "Suriye Tel-Abyad-Şanlıurfa Akçakale sınırındaydık. Mehmetçiğe destek vatandaşımıza ve ülkemizde sığınmacı olan misafirlerimize şefkat ve yardımlaşma için gittik. Akçakale barınma merkezinde günlük hayata şahit olduk dağıtılmak üzere gıda malzemesi çocuklarımıza oyuncaklar verdik." diyordu.

Buraya kadar herşey güzeldi...

Ta ki; Rektör Ayrancı'nın Şanlıurfa/Akçakale ziyaretine katılan ve içinde 21 Üniversite görevlisinin bulunduğu otobüsün dışında; Kendisinin Ankara'dan uçakla gittiği Şanlıurfa'ya, makam aracının da 2 şoförle Çankırı'dan bölgeye hareket etmesi olayının patlak vermesine kadar!

Evet... Yanlış okumadınız ve bizler de 'yanlış' birşey yazmadık!

Karatekin Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Şanlıurfa/Akçakale'ye Ankara Esenboğa'dan uçakla gidiyor! Makam aracı da Çankırı'dan Şanlıurfa'ya iki şoförle seyahat ediyor...

Uçak biletlerini geçtik! 2 Şoförlü makam aracı yaklaşık 900 km mesafeyi gidiş-dönüş katediyor! Yaktığı benzini biz değil işin içinde olanlar açıklasın! İki şoförün harcırah ve ekstra masraflarını da üzerine koysun...

Rektör'ün görev yaptığı Karatekin Üniversitesi'nin kuruluş günlerini hatırlayalım...

Çankırılı, evinden şofbeni, esnaf dükkanından masa-sandalyeyi taşıdı ilk binaya... Yine evinden götürdüğü badana fırçasıyla sıvadı o binanın duvarlarını...

Temellerinde Çankırılı'nın alın teri, göz nuru olan o üniversitenin bugünkü Rektör'ü elindeki mevcut imkanları böylesine çarçur etsin diye mi kuruldu Karatekin Üniversitesi?

Milli Bayramlarda protokolde yerini almayan Rektör, eline geçirdiği her mikrofona kendince hazırladığı 'ağdalı sözlerle' başlıyor yine bildik 'ağdalı sözlerle' kürsüden iniyor!

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin ülke sıralamasındaki yeri ortada!

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin mevcut öğrenci sayısı ne Kırıkkale ile mukayese edilebilir düzeyde ne de Karabük ile yarışabilecek düzeyde!

Hal böyle iken Üniversitenin sayın Rektörü bütçeyi de - icraati de kendi insiyatifleri doğrultusunda gerçekleştirmekte herhangi bir beis görmemekte! İşin daha da kötüsü; bu sayfalardan kendisine yöneltilen eleştirilere de hiç mi hiç kulak asmamakta!

Varsın Rektör bu eleştirilere kulak asmasın!

Lakin bizim söyleyeceğimiz son sözler mevcut Çankırı milletvekillerine!

Sayın Vekiller; Çankırılı'nın gözü önünde cereyan eden ve giderek Çankırı insanı için 'değer' olmaktan çıkan Karatekin Üniversitesi'nin içinde bulunduğu içler acısı durumun birinci sorumlusu olarak Rektör Hasan Ayrancı ile bundan böyle bizatihi sizlerin ilgilenmesi elzem olmuştur...

Siz sayın milletvekillerini mevcut durum karşısında vicdanlarınızla başbaşa bırakıyor ve sokaktaki Çankırılı'nın talebini bu sayfalardan sizlere iletiyoruz:

- Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'yı tez elden görevden alınması için ter akıtınız...

Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
52 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler