Altın fiyatları rekora doymuyor

Altın fiyatları rekora doymuyor

Altının gram fiyatı 1065 lirayı aşarak rekor tazeledi. ABD'de bugün açıklanacak üretici enflasyonu verisi, değerli metalin seyri için önemli olacak.

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından saat 11.30 itibarıyla 1065,27 lira seviyesinde işlem görerek rekor tazeledi. Spot piyasada ise kıymetli metal son üç ayın en yüksek seviyesini gördü.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel 1062 liraya çıkarak rekor seviyeye yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,62 değer kazancıyla 1059,95 liradan tamamlamıştı.

Altının ons fiyatı da bu sabah yükseldi ve saat 11:30 itibarıyla 1782 dolardan işlem gördü. Altının gram fiyatı, bugün sabah saatlerinde 1065,27 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1751 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 986 liradan satılıyor.

GÖZLER FED’DE

Analistler, ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin enflasyon konusunda daha alınacak önemli bir mesafe bulunduğuna işaret etmesi ve resesyon sinyallerinin artması ile yatırımcıların temkinli davrandığını söyledi.

Oanda Piyasa Stratejisti Ed Moya konu ile ilgili bilgi notunda, "FED, altın fiyatları için ana belirleyici olmaya devam ediyor ve bu hafta politika yapıcılardan güçlü bir şahin tepki görebilir. Altın, 1750 dolar bölgesinde iyi bir desteğe 1800 dolar seviyesinde güçlü bir dirence sahip görünüyor" dedi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda FED’in aralık toplantısında yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 19 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü aktaran analistler, gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 alık hazine bonosu getirisi arasındaki farkın ise eksi 20 baz puanda bulunduğunu vurguladı.

ABD’DE ÜRETİCİ ENFLASYONU AÇIKLANACAK

Bugün yurt içinde bütçe dengesi, yurt dışında ise Euro Bölgesi’nde büyüme ve ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanacağını kaydederek, FED ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler