Cami imamının cuma vaazında fon vurgunu için söyledikleri olay oldu
Gündemdeki fon vurgununa ilişkin cuma vaazında konuşan bir cami imamının sözleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlarla milyonlarca liralık vurgunlara karıştığı öne sürülen kişileri karşılaştıran imam, "O eşkıyalar artık camideler! Sizinle omuz omuza secdedeler!" ifadelerini kullandı.
CUMA vaazı sırasında borsalar ve fonlar üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık iddialarına değinen imam, büyük miktarda paraların ele geçirilmesini eleştirdi.
????#SONDAKİKA İMAM EFENDİ NOKTAYI KOYDU. İMANLA BERABER ADALETİMİZİ KAYBEDİNCE FONLARLA MONLARLA. https://t.co/kXCH37vLSt
— Burc (@burcbtc) November 3, 2026
Sosyal medyada yapılan paylaşımda imam, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Borsalarla, fonlarla, şunlarla, bunlarla hırsızlar peydahlandı aziz kardeşlerim... Milyarlarca parayı alıp götürüyorlar! O paraları dürüm yapsalar, sadece para yeseler bir ömür boyu vallahi bitiremezler! O kadar açgözlüler! Onlar öyle eşkıyalar ki artık dağlarda değiller; sokaklardalar, caddelerdeler, çarşıdalar."
"EMEKLİ 20 BİN LİRAYLA TALİM YAPARKEN..."
Vurgun iddialarıyla gündeme gelen kişilerin dini kimlikleri ve ibadet alanlarını bir tür kalkan olarak kullandığını savunan imam, ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşların durumuna da dikkat çekti.
İmam, vaazında şu sözlere yer verdi:
"Vallahi Mekke'deler, vallahi Medine'deler, vallahi camideler, vallahi saftalar! Sizinle omuz omuza secdedeler! Çağdaş hırsızlıklar bunlar. Ve o hırsızlar hiç utanmadan sıkılmadan... Emekli 20 bin lirayla talim yaparken, bir koli veya 2 litrelik yağ için saatlerce bekleyen insanları görüyoruz. Onların vebalini nasıl kaldıracaksınız?"
"SAKALLARLA BAŞÖRTÜLERLE OLMUYOR"
Bazı kişilerin dış görünüşleriyle dini kimliklerini öne çıkarmasına da tepki gösteren imam, inancın yalnızca görünüşle ölçülemeyeceğini söyledi.
İmam, konuşmasını "Bakıyoruz ki bunlar sakallılar, güzel giyinmişler, başörtülüler... İçim yanıyor! İman kalbe gitmeyince şeklen iman gözükmüyor aziz kardeşlerim! Taktıkları başörtülerle, bıraktıkları sakallarla olmuyor" şeklinde sürdürdü.





